Vágólapra másolva!
A Ferrari mindkét Forma-1-es pilótája, Carlos Sainz és Charles Leclerc is kipróbálta az új alkatrészekkel megerősített autót az Osztrák Nagydíj előtt.

A Ferrari egy forgatási napot használt ki Maranellóban, hogy tesztelje legújabb frissítéseit az Osztrák Nagydíjon történő bemutatás előtt. A RacingNews365.com olasz forrásai szerint délelőtt a spanyol Carlos Sainz vezette az SF-23-ast, majd délután a monacói Charles Leclerc vette át a helyét, hogy teljesítse a szabályzatban engedélyezett 100 kilométert.

Mindketten az új első szárnyszerelvényt tesztelték, amely a Red Bull RB19-esből merít ihletet a lekerekített véglemezekkel.

A Ferrari komoly frissítésekkel vág neki az Osztrák Nagydíjnak Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora

Később aztán egy új padlólemezt szereltek fel, amely az egylépcsős megoldást visszafordító uszálylemezzel rendelkezik. A Venturi alagutak padlószállítói szintén lekerekített belépőéllel rendelkeznek mostantól, amely hasonló az RB19-en használtakhoz.

Várhatóan a Ferrari új hátsó szárnyat is bemutat Ausztriában.

A fejlesztések elsősorban az SF-23 vezethetőségének javítását célozták, miután Sainz és Leclerc is megjegyezte, hogy az egyenletesség hiánya volt a fő tényező, ami hátráltatta a versenyeken nyújtott teljesítményüket.

A Ferrari az agresszív gumistratégiájával a negyedik és ötödik helyen végzett Kanadában, az egyik legnehezebb degradációs pályán, és a akár a Red Bullt is megszoríthatta volna, ha a 10. és 11. helynél előrébb indultak volna a rajtrácson.

A csapatfőnök, Frederic Vassuer szerint a Ferrari nem száll el a pozitív jelek után, de úgy gondolja, hogy tette egy lépést a jó irányba.

„Nem kell egy futam után következtetést levonnunk a helyzetről vagy a szezonról. Montreal egy kicsit más, sok a kerbing, a pálya zöld, de az igaz, hogy jó irányba haladunk, és remélem, hogy ez most két hét múlva Ausztriában is így lesz" – mondta Frederic Vasseur a RacingNews365.com-nak.

Frederic Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora

Vasseur Kanadában elismerte, hogy nem rajong a nagy frissítőcsomagokért, így a Ferrari azt tervezi, hogy a szezon során fokozatos frissítéseket vezet be, hogy felzárkózzon a Red Bullhoz.

Nem vagyok nagy rajongója a nagy frissítési csomagoknak" – tette hozzá a Ferrari csapatfőnöke.