Lewis Hamilton álma ismét romokban

auto-prix TOPSHOTS Horizontal F1 GRAND PRIX PITS SUNGLASSES
Mercedes' British driver Lewis Hamilton walks in the pit lane ahead of the Monaco Formula One Grand Prix at the Monaco street circuit in Monaco on May 25, 2023. (Photo by JEFF PACHOUD / AFP)
Vágólapra másolva!
Mint ismert, hosszú évek óta téma már Dél-Afrika F1-es visszatérése, már arról is szó volt, hogy esetleg bekerül a 2023-as versenynaptárba is, erre azonban végül nem került sor. Sokan reménykedtek benne, hogy majd a 2024-es naptárba bekerül, többek között Lewis Hamilton vágyai között is ez szerepelt. A RacingNews365.com értesülései szerint azonban nem lesz semmi a nagy visszatérésből.

A lap úgy tudja, politikai akadályok hiúsították meg azon terveket, hogy visszatérjen Afrikába a száguldó cirkusz az F1 egyre növekvő világkörüli körútjának részeként.

Tavaly már a Kyalami versenypálya üzemeltetői komoly tárgyalásokat folytattak a Forma-1 vezetőivel, így jó esély volt arra, hogy 2024-ben Dél-Afrika futamot rendezzen.

Lewis Hamilton újbb álma van romokban Forrás: AFP/Jeff Pachoud

A RacingNews365.com azonban úgy tudja, hogy politikai okok miatt döntés született arról, hogy a közeljövőben lemondanak a Dél-Afrikai Nagydíjról. Az F1 nem kommentálta a pletykákat, de a döntés valószínűleg haladékot ad Spa-Francorchampsnak, és a Belga Nagydíj még legalább egy évig a naptárban marad.

A döntés egyik legnagyobb vesztese a Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton, aki támogatta az a törkevést, hogy az F1 visszatérjen Afrikába.