Vágólapra másolva!
A Ferrari csapatfőnöke, Fred Vasseur rávilágított a maraellói csapat gyenge pontjára, de továbbra is eltökélt szándéka, hogy kijavítsák a hibákat és a szezon második felére versenyképesek legyenek, ám elmondása szerint jelenleg mérföldekre vannak ettől.

A francia szakembert 2022 végén vette át a csapatfőnöki szerepet Mattia Binottotól, aki lemondott, miután a tavalyi szezonban sem tudta megnyerni a bajnoki címet a Ferrari. A változások ellenére az idei szezon első fele sem éppen a várakozásoknak megfelelően alakult, ugyanis az Alfa Romeo korábbi főnökének a gyengébb teljesítmény mellett több távozó szakember is megnehezítette a dolgát.

A szezon első felében a Ferrari csupán két pole-pozíciót és három dobogós helyezést ért el. Vasseur világossá tette, mi a Ferrari gyengesége, és hogyan fogja orvosolni maranellói csapat problémáit.

„Nem jöttek azokat az eredmények, amiket vártunk, de ez van, dolgoznunk kell tovább a problémák javításán.

– fogalmazott a Ferrari csapatfőnöke.

Frederic Vasseur szerint mérföldekre van a Ferrari a tökéletesről Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Arra a kérdésre, hogy milyen messze van a csapat a Vasseur által megálmodott struktúrához, így felelt:

"Mérföldekre, mert aki az én munkámat végzi, tudja, nincs olyan, hogy tökéletes struktúra. Mindig fejlődni kell és mindig változtatni a dolgokon. Ha folyamatosan ugyanazt a struktúrát használod két évig egyhuzamban, véged van, mert a többiek hatékonyabbak lesznek. A csapatfőnök feladata az, hogy a csapattagokkal együtt végigmenjen a problémák listáján, és kijavítsa őket. Nagyon nyíltan mondom, hogy túl sok hibát követünk el, de szerintem ha ugyanezt a kérdést feltennék Totónak (Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke), akkor nagyjából ugyanezt mondaná, mint én" – mondta a francia szakember.