Újabb drámai hírek a megsérült Forma-1-es pilótáról

Formula 1 Driver - Free Practice Of Dutch GP NurPhoto General news Netherlands North Holland Motorsport Formula One Grand Prix Dutch GP 2023 Race Motorsport 2023 Daniel Ricciardo Scuderia Alpha Tauri Formula 1 World Championship Zandvoort Circuit Zandvoor
Daniel Ricciardo of Scuderia Alpha Tauri drive his single-seater during free practice of Dutch GP, 14th round valid for the Formula 1 World Championship in Zandvoort Circuit, Zandvoort, North Holland, Netherlands , 25/08/23 (Photo by Andrea Diodato/NurPhoto) (Photo by Andrea Diodato / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Nagyon szerencsétlenül alakult Daniel Ricciardo versenyhétvégéje a Forma-1-es Holland Nagydíjon.

Ricciardónak ez csak a harmadik futama lett volna a visszatérését követően, de a második szabadedzésen a gumifalba csapódott és eltört a keze.

Daniel Ricciardo sérült testérészét már meg is operálták és Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint a következő, Olasz Nagydíjon biztosan nem áll majd rajthoz a következő hétvégén.

Liam Lawson vette át Ricciardo helyét, aki várhatóan marad is az ausztrál helyén, míg fel nem épül.

Horner elmondta, egy fémdarabot tettek Ricciardo kezébe, akinek több helyen eltört a kézközépcsontja. A műtét sikeres volt, a felépülés egy átlagembernél hónapokat venne igénybe, de egy F1-es pilóta minden bizonnyal hamarabb felépül.

Az AlphaTaurival a beugró Lawson végül 13. lett a futamon, így megelőzte csapattársát, Cunoda Jukit is.