Vágólapra másolva!
A tavaly visszavonult négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel ugyan nem tervezi, hogy visszatér a versenypályára, ugyanakkor azt elárulta, hogy van néhány dolog, ami hiányzik neki a Forma–1-ből.

Vettel már bő féléve csak külső szemlélője a Forma–1-nek, s ugyan többször is felröppent pletyka szintjén a visszatérése, ő ilyesmit nem tervez jelenleg, ugyanis élvezi a mostani életét, sok időt tölt a családjával, miközben különböző projektekkel foglalkozik. A négyszeres világbajnok a Red Bull által kiadott Red Bulletin magazinnak adott interjújában mesélt a visszavonulás óta eltelt időszakról és a hiányérzetről is.

Az első hónapok gyorsan elteltek, és klassz volt, hogy élvezhettem annak szabadságát, hogy én oszthatom be az időmet. Sok tényező szerepet játszott a döntésemben.

Nem azért hagytam abba, mert már nem szerettem a sportot, vagy mert túl lassú voltam, vagy valami mást akartam csinálni. A visszavonulás mindig nagyon személyes döntés.

Számomra ezek jelentették a meghatározó tényezőket: a sok verseny, a tudat, hogy mennyi erőfeszítés kell ahhoz, hogy megfelelően végezd ezt a munkát. Eközbe pedig otthon várnak a kisgyerekek. Ez az időszak nem fog megismétlődni" – fogalmazott a négyszeres világbajnok.

Sebastian Vettel szerint megfelelő időben vonult vissza Forrás: AFP/Ben Stansall

Vettelt arról is kérdezték, hogy mi hiányzik neki a Forma–1-ből, mire a következő volt a válasza:

– fogalmazott a németek legendája, aki ettől függetlenül úgy érzi, a lehető legjobbkor fejezte be profi pályafutását.

"Már nem akartam bizonyos kompromisszumokat kötni. Emellett szerettem volna többet együtt lenni a gyerekeimmel. Kicsit talán kinőttem azt a világot, amelyről azt gondoltam, hogy csodálatos. Azok a dolgok, amiket egykor csak fehéren láttam, most kaptak egyfajta árnyalatot" – zárta a témát Vettel.