Hamilton és a Mercedes főnöke is a csalódott Russellt vigasztalja

auto-prix Horizontal
Mercedes' British driver George Russell looks on after the qualifying session of the Singapore Formula One Grand Prix night race at the Marina Bay Street Circuit in Singapore on September 16, 2023. (Photo by Lillian SUWANRUMPHA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Mercedes-AMG Petronas csapatnál most mindenki egy emberként vigasztalja a Szingapúri Nagydíj legnagyobb vesztesének tűnő George Russellt.

A fiatal brit versenyző Hamiltonnal együtt a dobogóért harcolt, amikor Esteban Ocon leállása után beküldték a virtuális biztonsági autót. Ezt kihasználva a brit páros gyorsan kiment közepes gumikért, hogy az utolsó körökben legyen esélyük utolérni az élen száguldó Carlos Sainzot és Lando Norrist. Ez azonban nem sikerült egyiküknek sem, mi több a Russell az utolsó körben a 10-es kanyar bejáratánál rontott, és a gumifalba csapódott. Ezzel oda lett a dobogója (Hamilton viszont jól járt, hiszen így ő lett a harmadik), és érhetően roppant csalódott volt a futam után.

"Mindannyian milliméterre pontosak akarunk lenni a pályán, és ebben a helyzetben nagyon-nagyon könnyű hibázni.

George Russell foghatta a fejét a történtek után Forrás: AFP/Lillian Suwanrumpha

De tudom, hogy talpra fog állni. Folyamatosan fejlődik, egyre erősebb és gyorsabb lesz, és, ha van bármi, amiben segíteni tudok neki a következő években, számíthat rám" - biztatta csapattársát a hétszeres világbajnok, Lewis Hamilton, aki a tavalyi futamon a 7-es kanyarban törte össze az autóját.

"Szuper, hogy Lewis dobogóra állhatott, csodálatosan versenyzett, végig kitartott a türelme.

és nagyon jól mutatott volna egy harmadik és egy negyedik hely. Így viszont csökkent az előnyünk a Ferrarival szemben" - dicsért és kesergett két mondatban Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője.