Pérez már latja a fényt az alagút végén

Sergio Pérez
DOHA, QATAR - OCTOBER 07: Sergio Perez of Red Bull Racing crashes out during the sprint race of the F1 Qatar Grand Prix at Losail Circuit in Doha, Qatar on October 07, 2023. Ayman Yaqoob / Anadolu Agency (Photo by Ayman Yaqoob / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Sergio Pérez, a Red Bull mexikói pilótája a negyedik helyen zárta az austini Amerikai Nagydíjat, azonban annak ellenére is elégedetten nyilatkozott, hogy lemaradt a dobogóról.

Azok után, hogy az utóbbi három futamon egyszer 8., egyszer 10. lett, míg egyszer nem ért célba, az austini negyedik hely joggal töltheti el elégedettséggel Pérezt. Még úgyis, hogy csak a 10. helyről rajtolhatott, és úgy lett negyedik, hogy az előtte célba érő Lewis Hamiltont végül kizárták. Pérez így egyrészt végre ismét értékelhető eredményt ért el, másrészt négy futammal a zárás előtt 39 pontra növelte az előnyét a hétszeres világbajnok brittel szemben a második helyért vívott csatában.

"Helyenként nagyon jó tempót diktáltunk. Csak az én tempóm nem volt elég jó a keményeken ahhoz, hogy nagyobb felzárkózást mutassak be. Szóval erre figyelni kell.

Remélem, ezt be is tudom bizonyítani a következő versenyhétvégén, Mexikóban" - mondta a mexikói pilóta.

Sergio Pérez biztos benne, hogy hazai pályán újra nagyon jól fog teljesíteni Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Ayman Yaqoob

A sprintfutamon mutatott gyenge teljesítményét a kevés gyakorlásra vezette vissza, illetve arra, hogy egészen más körülmények fogadták őket a pályán, mint, amire a szimulátorban készültek.

"Egy kicsit most vissza kell lépnünk és mindent újra kell kezdenünk.

Jó volt teljesíteni egy egész versenytávot és megérteni, hogy sokkal több lehetőség van a kezünkben" - mondta Pérez.