Vágólapra másolva!
A Red Bull F1-es csapatának tanácsadója, dr. Helmut Marko szerint korai még az újabb bajnoki diadalt ünnepelni, hiába aratott a csapat újabb magabiztos kettős győzelmet a hétvégi Japán Nagydíjon.

Az újabb kettős győzelemnek hála a Red Bull előnye 21 pontra nőtt a tabellán a Ferrari előtt. Amikor a Red Bull tanácsadóját, Helmut Markót arról kérdezték, van-e bármi, amire panaszkodhat a szuzukai hétvége után, így válaszolt:

Max Verstappen, Red Bull, Christian Horner, Helmut Marko
Helmut Marko nem győzte dicsárni Max Verstappent
Fotó: Giuseppe CACACE / AFP)

„Valójában alig találni valamit. Minden tökéletes volt az utolsó körig! A bokszkiállások hihetetlenek voltak, hármat csináltunk 2 másodperc alatt” - idézte Helmut Marko szavait az F1vilag.

Helmut Marko: Hagyjanak ezzel békén!

A lap aztán felvetette, az újabb magabiztos győzelem után vajon az ellenfelek már gratulálhatnak-e az idei világbajnoki címhez? Marko viszont azt mondja, korai még erről beszélni.

„Hagyjanak ezzel békén! Még csak négy futamot teljesítettünk, húsz hátravan! Melbourne-ben láttuk, milyen gyorsan változhat minden. A Ferrari erős és megbízható, nem írhatjuk le őket.”

Marko reagált a Mercedes-főnök, Toto Wolff szavaira is, aki Szuzukában azt mondta, Verstappent idén senki sem fogja tudni elkapni.

„Én mindig is azt mondtam: van egy jó autónk, de aztán Max egy új szintre emeli” — magyarázta Marko. „Szuzukában minden egyértelmű volt, de aztán Max megfutotta ezt a hihetetlen leggyorsabb kört kopott gumikon. Nem szórakozásból és játékból, hanem azért, hogy eljusson az üzenete: ‘Helló, ti, többiek csak azért vagytok, hogy másodikok legyetek!’.”

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.