Vágólapra másolva!
Az egykori Forma-1-es pilóta, Juan Pablo Montoya beszélt az időszakról, amikor együtt versenyzett Michael Schumacherrel, elárulta, hogy milyenek voltak a csatáik 2003-ban. Na meg azt is, hogy igyekezett minél nagyobb se..fej lenni.

A 2001-es Ausztrál Nagydíj komoly felfrissülést hozott a Forma-1-be, itt mutatkozott be ugyanis több, azóta legendássá vált név – Fernando Alonso, Kimi Räikkönen – mellett Juan-Pablo Montoya is, aki előtte már nagy sikereket aratott az Egyesült Államokban. 

Jacques Villeneuve, Juan Pablo Montoya, 2001
Montoya (jobbra) nem tagadja, direkt volt se..fej
Fotó: PIERRE VERDY / AFP

Mika Häkkinen visszavonulásával sokan a kolumbiaitól várták el, hogy megszorongassa Michael Schumachert, azonban eleinte csak szenvedett a Williams-BMW-vel, a szezon végéig kellett várnia első győzelmére, és csak 2003-ban tudott igazán ellenfele lenni a hétszeres világbajnoknak.

A Beyond the Grid podcastban beszélt arról, hogy hogyan néztek ki ezek a párbajok és hogy hogyan próbálta elérni, hogy tőle is ugyanúgy féljenek, mint vetélytársától - írja a Motorsport.

„Mindenki nagyon tisztelte Michaelt. Amikor a többiek meglátták őt a tükörben, inkább félreálltak. Már azelőtt megverte őket, hogy felvette volna a sisakját. 

Én mindeközben úgy álltam a versenyzéshez, hogy igyekeztem minél nagyobb se..fej lenni, és ez működött. Ha bementem egy kanyarba, a többiek tudták, hogy nem fogok megmoccanni. Két választásuk volt: Vagy hagynak nekem helyet, vagy kiesünk.”

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.