Élő közvetítés
Belgium
ÉLŐ
Szlovákia
Vágólapra másolva!
A hétvégi Monacói Nagydíj nem hozott sok izgalmat, de az első körben történtekkel kapcsolatban utólag is van miről beszélni. Az Alpine pilótái közötti incidens miatt ugyanis nem zárható ki, hogy drasztikus lépésre szánja el magát a francia istálló.

Mint ismert, Esteban Ocon és Pierre Gasly első körös összeakadása volt a Monacói Nagydíj egyik legérdekesebb pillanata. 

Esteban Ocon, Pierre Gasly
Esteban Ocon és Pierre Gasly esete
Fotó: Twitter

Ocon autóját a 45 perces megszakítás során nem tudták megjavítani – a váltót is ki kellett volna cserélni –, így ő nem állhatott oda az új rajthoz, majd még a verseny alatt bocsánatot kért a közösségi médiában - írja a Rallycafe.

Eltilthatja Ocont az Alpine

„A mai eset az én hibám volt, a hely végső soron túl kicsi volt, emiatt pedig bocsánatot kérek a csapattól. Remélem, hogy a csapatnak ma összejön a megérdemelt pontszerzés” – írta azután, hogy a The-Race.com beszámolója szerint az újságíróknak még nem kommentálta a büntetéseket, a balesetről pedig annyit mondott: „nem igazán néztem meg, szóval nem tudok válaszolni.”

Ez Gasly 10. helye révén összejött, ám mivel a balesetkor a két Alpine a 9. és a 10. helyen haladt, a dupla pontszerzés is benne volt a pakliban. Ettől azonban Ocon megfosztotta őket, és könnyen lehet, hogy tettének sokkal súlyosabb következményei is lesznek a Kanadai Nagydíjra kapott hátrasorolásnál és büntetőpontoknál. Bruno Famin, az Alpine csapatfőnöke ugyanis a Canal+ beszámolója szerint rögtön az ütközés után szemtől szemben keményen helyretette Ocont.

„Esteban támadása abszolút nem volt helyénvaló. Pontosan ez az, amit nem akarunk látni, és lesznek következmények. Kemény döntést fogunk hozni. Az első kör a Portier-kanyarban nem az a hely, ahol előzni kell, nem hagyva helyet a csapattársának” – nyilatkozta ezután a feldúlt Famint a Canal+-nak.

Famin szavai alapján egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy az Alpine fegyelmezési jelleggel kispadra ülteti Ocont, hiszen nem ez az első eset, hogy a versenyzői nem kimondottan a csapat érdekeit szem előtt tartva versenyeznek. Ennél is komolyabb következmény lehetne azt, ha az Alpine felbontaná Ocon idei szezon végén lejáró szerződését, és megválna a 27 esztendős pilótától. Mivel Oconnal kapcsolatban az utóbbi időszakban többször is felmerült, hogy aktívan nézelődik a pilótapiacon, és keresi a lehetőségét annak, hogy 2025-től más csapatban találjon helyet, egy ilyen döntéssel az Alpine lényegében elébe menne a versenyzője távozásának, egyúttal feloldaná az Ocon és Gasly feszült viszonya miatti nehéz helyzetet, mivel a két versenyző közismerten nem kedveli egymást.

Gasly szavai alapján Ocon az előzetesen megbeszéltekkel szembemenve cselekedett.

„Egyszerűen csak csalódott vagyok Esteban miatt, mert ennek nem szabadott volna megtörténnie, már csak a csapat miatt sem. Nem engedhetünk meg magunknak efféle viselkedést. Világos instrukciókat kaptunk a verseny előtt, ez pedig nem lett tiszteletben tartva, a csapattársaddal szemben pedig soha nem lenne szabad akkora kockázatot vállalnod, hogy mindkét autót kiütheted a versenyből. Biztos vagyok benne, hogy beszélni fogunk erről, és a jövőben nem engedhetünk meg magunknak hasonló szituációt” – nyilatkozta Gasly a Sky Sports-nak.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről