A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Magyar Péter szerint az EP-képviselőség a világ „legnagyobb kamuállása” havi 20 ezer euróért, de azért most beülne az EP-be

Vágólapra másolva!
A legnagyobb kamuállás a világon havi 20 ezer euróért – mondta Magyar Péter 2023-ban az európai parlamenti képviselőségről, most pedig már beülne az EP-be havi 7-8 millió forintot keresni.
Vágólapra másolva!

2023 nyarán Magyar Péter egy ismerősével chatelt a Messengeren. A beszélgetés során az európai parlamenti képviselőségről is szó esett. A június 9-i európai parlamenti választáson induló Magyar az ismerősének azt írta, hogy 

képviselőként elég két hetet kint lenni, és a képviselőség a legnagyobb kamuállás a világon havi 20 ezer euróért.

Magyar ismerőse most a Mandinerhez eljuttatta a politikussal történő üzenetváltását. 

Állítása szerint azért, mert felháborítja, hogy miközben Magyar az egész kampányban „politikai megváltóként” próbált tetszelegni, saját EP-listát indított, sőt, ő vezette azt, aközben néhány hónapja még nagyon sarkos véleménye volt a brüsszeli munkáról, gyakorlatilag semmibe nézte azt, és egyfajta „kifizetőhelyként” tekintett rá. 

Az ismerős azért is döntött a levelezés nyilvánosságra hozatala mellett, mert

furcsállja, hogy valaki titokban hangfelvételt készít a saját feleségéről.

A végső lökést pedig az adta meg, hogy Magyar bár korábban azt állította, nem fogja felvenni az EP-mandátumát, a mai napon már a követőit szavaztatja arról, kimenjen-e Brüsszelbe havi 20 ezer eurót keresni.

A beszélgetés ominózus része egészen pontosan így nézett ki:

Magyar Péter: – Képviselőként elég két hetet kint lenni.

Ismerős: – Ja az jó.

Magyar Péter: – A legnagyobb kamuállás a világon havi 20 ezer euróért.

Magyar Péter az európai parlamenti képviselőségről
Fotó: Mandiner

Változnak az idők

Úgy néz ki, az ominózus beszélgetés óta teljesen máshogy látja a helyzetet a korábban „kamuállásozó” Magyar Péter, aki a kampányban már a magyarok méltó brüsszeli képviseletével kampányolt.

„Többfordulós kiválasztási folyamat során igyekeztünk megtalálni a tíz legjobb, pártpolitikai múlttól mentes jelöltet, akik méltóképpen képviselhetik hazánkat Brüsszelben és Strasbourgban” – írta áprilisban Magyar Péter.

Ebben a posztjában még ajánlotta is azokat, akiket a 20 ezer eurós „kamuállásokhoz” akart segíteni: „jó szívvel ajánlom a TISZA Párt jól képzett, sok nyelven beszélő jelöltjeit, akik igaz hazafiként mindig a magyar emberek érdekében fognak dolgozni Brüsszelben és Strasbourgban is”

És bár korábban maga Magyar Péter többször is azt mondta, ha bejut az Európai Parlamentbe, nem veszi fel a mandátumát,

egy héttel a választásokat követően, a mai napon már arról szavaztatta a követőit, hogy bevállalja-e a havi 20 ezer eurós „kamuállást”.

Magyar érvek sokaságával próbálja győzködni a szavazóit arról, hogy miért lenne mégis jó, ha európai parlamenti képviselő lenne - írja a Mandiner.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!