Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Monacói Nagydíj harmadik szabadedzése után Max Verstappent, Lando Norrist és George Russellt is beidézte a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

Az F1-es Monacói Nagydíj utolsó gyakorlásának hajrájában történő, Lando Norris és George Russell közötti incidenst, valamint Max Verstappen utolsó perces, szükségtelen lassúságát vizsgálta az FIA, így a három pilótát büntetés fenyegette, és emiatt jelenésük volt a versenyfelügyelőknél a monte-carlói időmérő előtt.

Forma-1, F1, Monacói Nagydíj, 2024, Red Bull, Max Verstappen
Max Verstappent is vizsgálta az FIA az F1-es Monacói Nagydíj harmadik szabadedzése után
Fotó: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Max Verstappenről, Lando Norrisról és George Russellről is döntött az FIA az F1-es Monacói Nagydíjon

A Red Bull holland világbajnoka, Max Verstappen az edzés utolsó másodperceiben volt rendkívül lassú, miután feltartották és el kellett vennie a gázt a gyors körén. Ezután Verstappen úgy döntött, hogy mivel alig néhány másodperc van hátra, már nem próbálkozik újabb gyors körrel, ehelyett 

a pálya utolsó kanyarjait és métereit gurulva, alig 20 km/h-s sebességgel teljesítette. 

Az FIA ezért végül figyelmeztetést osztott ki neki büntetésként.

A McLaren brit pilótája, Lando Norris, valamint a Mercedes brit versenyzője, George Russell mintegy tíz perccel az utolsó gyakorlás leintése előtt került veszélyes szimulációba. Norris éppen gyors körön volt, amikor úgy tűnt, az alagút kijáratánál nem húzódott le előtte eléggé Russell, így a kettejük reakciójának köszönhető, hogy a két autó nem ütközött össze. Ám a felvételek visszajátszása és az érintettek meghallgatása után az FIA úgy döntött, hogy Norris volt a hibás, ugyanis 

ahelyett, hogy elkerülte volna a veszélyes pillanatot, szándékosan rá is húzta a kormányt Russellre a 10-es kanyar felé haladva, ezzel kifejezve a nemtetszését honfitársa helyezkedése miatt. 

Norris végül büntetésként a szezonbeli második megrovását kapta az incidens miatt.

A ferraris Charles Leclerc által megnyert harmadik szabadedzésen Max Verstappen a második, George Russell a hatodik, Lando Norris pedig a nyolcadik helyen végzett.

Az F1-es Monacói Nagydíj hétvégéjén szombaton 16 órától az időmérőt rendezik meg, míg a 78 körös monte-carlói futamra vasárnap 15 órától kerül majd sor.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről