Vágólapra másolva!
Lezárult egy újabb történet az olasz átigazolási piac nyári slágerei közül, a Juventus ugyanis 11,7 millió dollárért plusz Darko Kovacevic játékjogának átengedéséért cserébe megkapta a Laziótól Marcelo Salast. A tranzakciót sokan megdöbbenéssel fogadták, különösen Torinóban, ahol sokan remélték, hogy Filippo Inzaghi távozása után David Trézéguet mellett a szerb csatár lesz a másik ék.

Kovacevic nem fejel többet a Zebráknál
Darko

Angliai bemutatkozása remekül sikerült, hiszen az új év első napján a Bolton Wanderers ellen rögvest két gólt vágott, és a következő mérkőzésen, a Liverpool ellen is beköszönt. Ezt a sorozatot nem is tudta folytani, további 14 sheffieldi meccsén már csak egyszer volt eredményes. Az idény végeztével pedig áttette a székhelyét Spanyolországba, ahol a Real Sociedad mezét húzta magára. Ott már az első szezonja sem volt rossz, hiszen 35-ször szerepelve nyolc gólig jutott, de a következő minden várakozást felülmúlt: 17-szer volt eredményes. Jó teljesítményét látva Slobodan Santrac szövetségi kapitány az 1998-as vébékeret kialakításakor is figyelembe vette, Franciaországban két mérkőzésen szerepelt. Az 1998-1999-es idényben sérülés miatt csak húsz találkozón futballozott, de 11 góljával így sem kellett szégyenkeznie. Nem véletlen, hogy 1999 nyarán ismét költözhetett a Kovacevic-család, ezúttal Torinóba.

A Juventusban azonban életében először nem kezdőként számoltak vele, a Del Piero-Inzaghi kettős megbonthatatlan volt, akár jól játszott, akár nem. Darko az epizódszerepek során is szerzett hat gólt, majd tavaly nyáron a francia Trézéguet érkezésével szintén nem erősödtek tovább a pozíciói. Hiába kezdte az elmúlt szezont két forduló alatt két góllal, továbbra is csak a kispadról szemlélhette társait. Egyetlenegyszer kezdett, s csak további hat alkalommal kapott több játéklehetőséget, mint egy félidő, de így is öt gólhoz adta a nevét. A sors fintora, hogy amikor Inzaghi távozásával megnyílt előtte az út, vezetői akkor sem bíztak benne, hanem inkább elcserélték az elmúlt idényt a Lazióban hasonlóképpen átélt Salasszal.

Korábban: