Vágólapra másolva!
Az 1. FC Köln csapata csak nagy nehézségek árán szerezte meg a győzelmet a Hamburger SV ellen, hiszen sokáig a vendégcsapat vezetett a Müngensdorfer-stadionban. Hogy mégis a Kecskéseké lett a három pont, az elsősorban a csapatkapitánynak, Dirk Lottnernek köszönhető, aki ugyan csak csere volt, de így is kétszer eredményesnek bizonyult.

Lottner az első osztályban
is ontja a gólokat

Ezt a remek teljesítményt később is tartani tudta, ám hiába jelentkeztek be évről évre érte az élvonalbeli gárdák, egészen 1997-ig maradt Kölnben. Akkor azonban a Bundesligában élcsapatnak számító Bayer Leverkusen tett ajánlatot neki, amit nem tudott visszautasítani, így 25 évesen végre bemutatkozhatott az élvonalban. Nem sok öröme volt benne, hiszen az 1997-98-as bajnokságban 14 találkozón vetették be (egy gólra azért így is "hitelesítve" volt), a rá következő szezonban pedig mindössze három meccsen játszott. 1999 nyarán ott is hagyta a gyógyszergyáriakat, és hazatért szülővárosába, ám nem egykori klubjához igazolt, hanem az időközben a másodosztályba kiesett 1. FC-be.

Teljesítménye nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Kecskések két év elteltével visszakerüljenek a legjobbak közé, és Lottner arról is tett, hogy a Köln ott is maradjon. A legutóbbi idényben ő lett a csapat házi gólkirálya 11 találattal, és a Hamburger SV ellen ebben az idényben is megkezdte a gólgyártást.

Korábban:

A nap játékosa: Hans-Jörg Butt