Vágólapra másolva!
Az RC Deportivo szurkolói biztos győzelmet vártak csapatuktól a görög Olympiakosz elleni hazai találkozón, de a spanyolok kis híján vereséget szenvedtek, csak az utolsó percben tudtak kiegyenlíteni. A pontmentést jelentő találatot a csapat középpályása, Juan Carlos Valerón szerezte, aki csak pár perccel korábban állt be.

Valerón, a pontmentő

Ezt követően az élvonalbeli RCD Mallorca vette meg, ahol kiváló idényt produkált, mindössze két meccset hagyott ki, és négyszer is eredményes volt. Nem is maradt az akkor még kiscsapatnak számító Mallorcában, hiszen a nagy terveket szövögető Atlético Madrid vette meg. A fővárosi együttesben sem lehetett panasz a teljesítményére, hiszen csapattársa, Vladimir Jugovics egyenesen Zidane-hoz hasonlította játékát.

Valerón azonban hiába futballozott nagyszerűen (időközben a válogatottban is bemutatkozhatott), az Atlético 2000 nyarán elbúcsúzott az élvonaltól. Valerónnak azonban nem kellett vele tartania a másodosztályba, hiszen a Deportivo megvette őt, és ezzel a transzferrel mindenki jól járt. A középpályás a legutóbbi bajnokságban négyszer volt eredményes, és remekül focizott. Köztudott róla, hogy hithű katolikus, kedvenc olvasmánya a Biblia.

Korábban:

A nap játékosa: Mark Greening (Middlesbrough FC)