Vágólapra másolva!
A Premier League 28. fordulójában a Leeds hazai pályán ikszelt a Charltonnal, a Newcastle pedig idegenben nyert a Sunderland ellen, s így feljött a második helyre a tabellán. A Blackburn nyerte a ligakupát, miután a döntőben 2-1-re diadalmaskodott a Tottenham ellen. A blackburniek győztes gólját Andy Cole szerezte, akire a legfrissebb hírek szerint nem számít a nyári focivébén Sven-Göran Eriksson angol szövetségi kapitány.

A Sunday Mirror értesülése szerint Andy Cole kimarad az angol labdarúgó-válogatott vb-re készülő keretéből, hiszen Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitány nem őt, hanem inkább az Aston Villa csatárát, Darius Vassellt favorizálja. Vassell remek formában van, a hollandok ellen sem játszott rosszul, sőt még szerzett is egy gyönyörű gólt. Minden valószínűség szerint ott lesz a csapatban az Olaszország és a Paraguay elleni felkészülési mérkőzéseken is.

Cole éppen azért igazolt a Manchester United együttesétől a Blackburn Rovershez, hogy játékban legyen, s ez által Eriksson figyelmének a központjában is. Cole helyét megingatta Vassell hollandok elleni remek gólja, pedig korábban úgy volt, hogy Eriksson öt csatárt visz a Távol-Keletre, s Owen, Fowler, Heskey és Sheringham mellett Cole-ra esik a kapitány választása. Vassell várhatóan március 27-én az olaszok ellen is kezdő lesz, s az sem mellékes, hogy a szakemberek úgy tartják: ő lehet a sérülésekkel bajlódó Owen megfelelő helyettese.

A Blackburné a ligakupa, már második a Newcastle

A Newcastle United egygólos győzelmet aratott a Premier League 28. fordulójában, s ezzel feljött a tabella második helyére. A Leeds hazai pályán nem bírt a Charltonnal. A ligakupát a Blackburn hódította el, miután 72500 néző előtt Cardiffban Jansen és Cole góljával - melyekre Ziege válaszolt - 2-1-re legyőzte a Tottenhamet.

Premier League, 28. forduló:
Sunderland - Newcastle United 0-1 (0-0)
gól:
Dabizas (64.)

Leeds United - Charlton Athletic 0-0

Ligakupa, döntő
Blackburn - Tottenham 2-1
Cardiff, Millennium Stadion, 72500 néző
vezette: G. Poll
gól: Jansen (25.), A. Cole (69.), illetve Christian Ziege (33.)

Thury Gábor

Ajánlat:

Korábban:

Tapad az Arsenal a Manchesterre