Vágólapra másolva!
A Leverkusen magabiztos győzelmet aratott a mérkőzés utolsó harmadában már csak tíz emberrel játszó Dortmund ellen a német labdarúgó Bundesliga 24. fordulójának vasárnapi rangadóján, s ezzel ismét átvette a vezetést. Lisztes Krisztián csapata, a Werder Bremen hazai pályán egygólos vereséget szenvedett a Hamburgtól.

A Bayer izgalmas találkozón nyert, s ez azt jelenti, hogy átvette a tabellán a vezetést a rangadón Rosickyt eltiltás miatt nélkülöző Dortmundtól, s egy pont előnnyel vezeti a mezőnyt. Beigazolódott Klaus Topmöllernek a Leverkusen edzőjének a jóslata, nevezetesen a Bayer megpróbálta a legjobbját nyújtani a
BayArenában. "Nyernünk kell, mert különben a bajnoki címhez vezető út még nehezebbé válna. Megpróbálunk olyan jól játszani, ahogyan csak tudunk" - nyilatkozta a meccs előtt Topmöller. Jól jósolt, s abban is igaza volt, hogy különösen izgalmas lehet a dél-amerikai futballisták párharca. Ez annyiben nem lett igaz, hogy a párharcok elmaradtak, mert Amoroso, Ewerthon, Evanilson és Dédé nem játszott olyan jól, mint Lucio, Zé Roberto vagy éppen Placente.

A kilencedik percben Ewerthon gólját les címén nem adta meg a játékvezető, a labda Kollerrol pattant a brazil elé, aki nem volt lesen, de Amoroso igen, s ez zavarhatta Butt kapust - a bíró pedig ezt tartotta a legfontosabb szempontnak. A tizenharmadik percben Kirsten vétett el a tizenhatoson belül nagy helyzetben egy labdát. A harminckettedik percben Placente bal oldali beadását Ballack hét méterről lőtte a hálóba, ez a középpályás tizenharmadik gólja volt az idényben, s ezzel vezeti a góllövőlistát (1-0). Egy perccel később Bastürk tizenhét méteres lövése ment alig mellé, a harmincötödik percben Ballack a tizenhatosról alig emelt fölé. Egy perc múlva egy Placente, Zé Roberto akciót követően Kirsten egészen közelről Lehmannba bombázott.

Az ötvenedik perceben gyakorlatilag eldőlt a meccs: Zé Roberto szögletét követően Ramelow fejelt a kapuba (2-0). Az ötvenharmadik percben Kollert kiállította a játékvezető, mert a cseh válogatott Placentébe rúgott, amiért megkapta második sárga lapját. A hatvannegyedik percben Zé Roberto beadását Neuville csúsztatta tíz méterrol a hálóba (3-0). A hetvenötödik percben Neuville volt az előkészítő, passzát a csereként beállt Berbatov tíz méterrol a kapuba vágta (4-0).

Toppmöller a bajnoki címért folytatott harcot a síugrók nagysáncon rendezett csapatversenyének az olimpiai küzdelméhez hasonlította, ahol a németek centiméterekkel nyertek, s lettek olimpiai bajnokok: "Van izgalom, mert ha az első helyezett nyolc ponttal vezetne, az egész bajnokság sokkal kevésbé lenne érdekes."

Lisztes Krisztián együttese, a Werder Bremen a Hamburgtól hazai pályán egygólos vereséget szenvedett. A magyar középpályás az egész mérkőzést a pályán töltötte.

Bundesliga, 24. forduló:
Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 4-0 (1-0)
gól:
Ballack (32.), Ramelow (50.), Neuville (64.), Berbatow (75.)
piros lap: Koller (53., Dortmund)

Werder Bremen - Hamburg 0-1 (0-0)
gól:
Romeo (74.)

Ajánlat:

A Bundesliga állása és mesterlövészei

Korábban:

Fórum:

Melyik a legerősebb bajnokság?