Vágólapra másolva!
A Real Madrid labdarúgócsapatának 101 éves története során vasárnap estig csak kétszer fordult elő, hogy a királyi gárda 0-4-gyel vonult az öltözőbe bajnoki mérkőzés félidejében. Az 1931-es a Bilbao elleni és az 1953-ban a Malagával szembeni eset most megismétlődött Sevillában.

A Real az első negyedórában három gólt kapott, így már mit sem ért, hogy a második félidőben Ronaldo - 0-4-es állásnál - szépített, a vége 4-1 lett a hazaiak javára. Carlos Queiroz vezetőedző már a 25. percben cserélt, lehívta a pályáról a mindössze 21 éves védőt, Rubént, aki a kispadon sírva fakadt, magát okolva a gólokért.

A Real védelméből két sztár, a sérült Roberto Carlos, illetve az eltiltott Michel Salgado hiányzott, ám a hétfői spanyol lapok úgy vélik, ez nem lehet magyarázat a kudarcra. "Eddig a klasszisok miatt tulajdonképpen automata vezénylésre volt állítva az együttes, és amikor valóban szükség lett volna egy okos edzői döntésre, a tréner csődöt mondott" - írta az As.

A Marca is a Manchester Unitedtől érkezett portugál vezetőedzőt okolja a vereségért: "Queiroz a szakadék szélén áll." Az El Pais pedig így vélekedik: "Egy olyan csapatnak, mint a Real Madrid, nem szabad összezuhannia, csak azért, mert két meghatározó játékos hiányzik a keretből."