Vágólapra másolva!
Sir Alex Ferguson 2007-ig a Manchester United menedzsere marad. A futballtörténelem legsikeresebb klubedzője ugyan múlt csütörtökön egy napot kórházban volt kénytelen tölteni enyhe szívritmuszavara miatt, de nem nagy a baj: másnap már tárgyalt David Gill-lel, a MU ügyvezető igazgatójával, s abban maradtak, hogy aláírja új, 2007-ig szóló szerződését. Ez - bár hivatalosan még nem erősítették meg - hétfőn meg is történt: Sir Alex a 2003 nyarára visszadátumozott kontraktus értelmében négy szezonra 20 millió fontot, azaz 7,6 milliárd forintot kap.

Ferguson - elmondása szerint - kiválóan érzi magát, s az orvosi vizsgálat sem állapított meg semmi komolyat a szívével kapcsolatban. Vélhetően az Aston Villa elleni 4-0-s siker sem ártott egészségi állapotának.

A kilenc nappal ezelőtti, a Stamford Bridge-en elszenvedett 1-0-s vereség utóhatásai kezdenek szertefoszlani, s a felejtést gyorsítja, hogy egyrészt a brazil világbajnok Kleberson egyre jobban játszik, Van Nistelrooy és Forlán ontja a gólokat, s Paul Scholes, a lágyéksérüléssel operált kulcsjátékos is visszatér a csapatba a VfB Stuttgart elleni BL-csoportmeccsen.

Érdekes reakció érkezett Madridból, amikor híre ment Fergie "szívügyének". Az egykori kedvenc, David Beckham megrendülten kommentálta a "főnök" kórházba szállítását: "Sir Alexnek a legjobbakat kívánom, mélységesen aggaszt egészségi állapota. Sajnos azonban nem hinném, hogy szakítani tudna vérmes stílusával, heves természetével, biztos vagyok benne, hogy képtelen leszokni a hajszárító-módszerről - amikor közvetlen közelről ordít játékosai képébe."

Ferguson ugyanakkor továbbra sem ásta el a csatabárdot Daviddel szemben. Amikor hétfőn megkérdezték véleményét a Real Madridról, így felelt: "Fantasztikus csapat, amelynek Raúl, Ronaldo, Figo és Zidane személyében négy olyan játékosa van, akik bármikor képesek eldönteni egy mérkőzést." Beckham valahogy kimaradt a sorból, mint ahogy a múltkor is, amikor a mester 17 éves manchesteri edzősködése legjobb tizenegyét állította össze az [origo] kérésére.

Bár Ruud van Nistelrooy formájával és termelékenységével nincs semmi gond, a manchesteri vezérkar már a jövőről akar gondoskodni: megkörnyékezték Mateja Kezmant, a PSV Eindhoven szerb válogatott csatárát, akit éppen Nistelrooy helyére szerződtetett 2000-ben a Philips-gyári csapat.

Kezman ázsiója vasárnap hirtelen hatalmasat ugrott, amikor a támadó négy gólt rúgott a Volendamnak bajnoki mérkőzésen. Frank Arnesen, a PSV technikai igazgatója el is ismerte, hogy a januári átigazolási időszakban valószínűleg el is viszik a szerb futballistát.

"A Manchester Uniteden és a Liverpoolon kívül további négy-öt klub is érdeklődik Mateja iránt, köztük a Barcelona is" - ismerte el a klubvezető.

"Készen állok a kihívásra, Ruud példáját szeretném követni. Egy nagycsapatban egészen mások az ember lehetőségei" - mondta a 24 éves Kezman.

Ch. Gáll András