Vágólapra másolva!
A France Football immár hagyományosan közzéteszi azon ötven játékos listáját, akiket érdemesnek tart a legjobb Európában futballozó játékosnak járó díjra, az Aranylabdára. A trófea győztesét december 14-én hirdetik ki, addig is szeretnénk bemutatni az ötven jelöltet, némi esélylatolgatással fűszerezve.

Világéletében a Sao Paulo drukkere volt, nem csoda, hogy ebben a klubban kezdte pályafutását. Már fiatalon felfigyeltek a tehetségére, rendszeresen tagja volt a különböző korosztályos válogatottaknak: az U17-es együttessel 1999-ben világbajnoki címet szerzett. Két évvel később az U21-es vébén is szerepelt, majd 2001-ben végre sikerült beverekednie magát a Sao Paulo felnőtt csapatába.

Első szezonja parádésra sikeredett, az országos bajnokságban 11 találatot szerzett, aminek köszönhetően a következő év elején a nagyválogatottban is bemutatkozhatott. Mivel formája továbbra is remek volt (a Rio-Sao Paulo bajnokságban hét gólt szerzett 2002 elején), így a világbajnoki keretbe is bekerült, bár a vébén csak egy összecsapáson, Costa Rica ellen lépett pályára.

A World Cup után is remekelt klubjában, és egyre több európai sztárgárda figyelt fel rá, ráadásul a SPFC-nek pénzre volt szüksége, így csak idő kérdése volt, hogy mikor adják el. Erre végül 2003 nyarán került sor, az AC Milan szerezte meg 8,5 millió euróért. Sokan azt gondolták, hogy csak kiegészítő ember lesz a rossoneróknál, azonban Kaká azonnal beverekedte magát a kezdők közé, kiszorítva Manuel Ruí Costát.

Az év elején különösen jól ment neki a játék, januárban öt gólt is szerzett a Serie A-ban (a Reggina és az Ancona ellen is duplázni tudott), és bár ezt követően már csak egy találatot ért el a tavasszal a bajnokságban, végig meghatározó alakja volt a Milan együttesének, igazi karmesterként futballozott, és nagy szerepe volt a rossonerók a bajnoki aranyában. A Bajnokok Ligájában a Deportivo elleni negyeddöntőn hazai pályán két gólt ért el, ám a visszavágón a milánóiak súlyos vereséget szenvedtek, és kiestek a sorozatból.

Ősszel is csapata legjobbjai közé tartozik, eddig egyetlen találkozót sem hagyott ki a bajnokságban, már két gól áll a neve mellett, és a Gazzetta della Sport osztályzatai alapján csak Andrij Sevcsenko nyújtott jobb teljesítményt nála a csapatból. A Bajnokok Ligájában a Sahtar Doneck elleni csoportmérkőzésen két gólt is szerzett. Természetesen a brazil válogatottból is kihagyhatatlannak számít, az összes világbajnoki selejtezőn ott volt a kezdők között, és Venezuela ellen kétszer is betalált. Klasszikus irányító középpályás, kiválóan lát a pályán, és az olasz bajnokságban egyre inkább kezd hozzászokni az ellenfelek keménységéhez.