Vágólapra másolva!
Focirégész nevű sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb futballeseményeit. Nézzük, mi történt február 7-én!

1978-ban ezen a napon született Daniel van Buyten, a Hamburger SV belga válogatott védője. A hátvéd első klubja az RSC Charleroi volt, ahol már az 1997-98-as szezonban is az első csapat keretéhez tartozott, ám abban az idényben még nem mutatkozott be az élvonalban, erre csak a következő pontvadászatban került sor.

Akkor 19 találkozón lépett pályára, és egy gólt ért el. Jó teljesítményt nyújthatott, mert a Standard Liege kétszázezer fontot fizetett érte. A liege-i együttesbe gyorsan sikerült beilleszkednie, és hamar meghatározó játékos lett. Többször is pályára léphetett a belga utánpótlás-válogatottban, és 2001 márciusában a San Marino elleni világbajnoki selejtezőn a nagycsapatban is bemutatkozhatott.

Következő fellépésén a címeres mezben a skótok elleni kvalifikációs mérkőzésen ő szerezte a belgák egyenlítő találatát. 2001 nyarán az Olympique Marseille vette meg, mégpedig meglehetősen nagy összegért, 7,7 millió fontért, és az OM-ben együtt dolgozhatott korábbi edzőjével a horvát Tomislav Iviccsel. A francia pontvadászatban a Marseille egyik legjobb futballistájának számított, és a Juventus FC fel is figyelt rá.

Noha szerződése 2005-ig kötötte a gallokhoz, mivel a klub anyagi helyzete nem volt valami jó, így az angol Manchester Cityhez kölcsönözték ki. Nem sokat játszott a szigetországban, nem is érezte jól magát, így tavaly nyáron ismét váltott, a Hamburger SV-hoz írt alá. A rendkívül jó felépítésű (197 centiméter magas, 88 kilogramm súlyú) védő egyelőre remekül érzi magát a német kikötővárosban.