Vágólapra másolva!
Akárcsak az elmúlt évben, most is a Premier League klubjai költötték a legtöbbet az öt topliga közül a januári átigazolási időszakban. Noha a legdrágább focista nem innen került ki, a szigetországban történt a legtöbb adásvétel, és különösen a transzferperiódus utolsó napján voltak aktívak az egyesületek: január 31-én több mint tíz futballista váltott klubot.

A legtöbb új szerzemény a Tottenham Hotspurhöz érkezett, de a White Hart Lane-en egészen az átigazolási időszak utolsó napjáig a szurkolók nem nagyon jöttek lázba az új szerzeményektől. Az Excelsior Mouscrontól megvett, vagyis a holland másodosztályból leigazolt marokkói középpályás, Munir el-Hamdaui vagy a Slavia Praha kapusa, Radek Cerny nem tűnt különösebben nagy fogásnak, mint ahogyan a Viktoria Plzentől szerződtetett fiatal középpályás, David Limbersky sem.

Az AS Romától kölcsönvett egyiptomi csatár, Mido már ismertebb névnek számít, de a Spurs hívei csak akkor élénkültek fel, amikor kiderült, hogy klubjuk ajánlatot tett a másodosztályú Nottingham Forestnek a patinás egyesület két játékosáért, az ír válogatott szélsőért, Andy Reidért, illetve az angol utánpótlás-válogatott középhátvédért, Michael Dawsonért.

A Tottenham a két focistáért 11,5 millió eurónak megfelelő összeget kínált, amit az anyagi gondokkal küszködő Nottingham el is fogadott. A két focistának így csak pár órája volt, hogy még éjfél előtt átessenek a kötelező orvosi vizsgálatokon, és a határidő előtt aláírják szerződésüket új klubjuknál, amit meg is tettek. A Forest egyébként lehet, hogy ezzel a húzással megmenekül a csődtől, viszont a kiesés elleni küzdelemben nem jön feltétlenül jól a csapatnak, hogy két legjobbját eladta - könnyen lehet, hogy a kétszeres BEK-győztes a következő idényben már a harmadosztályban szerepel majd.

Dawson és Reid leigazolása egyébként kiválóan mutatta azt a tendenciát, hogy a brit játékospiacon belül sokkal nagyobb összeget lehet kérni egy-egy focistáért - elvégre a Tottenham két olyan játékosért fizetett ki 11,5 millió eurót, akik tehetségesek ugyan, de a Premier League-ben még sohasem szerepeltek.