Vágólapra másolva!
Egy-egy nagyobb labdarúgó-esemény nem csak azokban az országokban okoz izgalmakat, amelyek érdekeltek a tornán, ám a lelkesedést nem mindig a játék szépsége váltja ki. Albániában például soha nem látott fogadási lázat hozott a 2000-es Európa-bajnokság, a tiranai Kultúra házában körülbelül száz bukméker ütötte fel tanyáját.

A helyi gazdasági újság, az Ekonomia szerint a szerencsejátékosok szervezettségét a helyi tőzsde is megirigyelhette volna, hiszen míg ott alig volt forgalom, addig a nem hivatalos fogadóirodákban napi 100 millió lek (ez körülbelül 700 ezer dollár) cserélt gazdát. A fogadás illegális az országban, de a rendőrség ügyet sem vetett a bukmékerekre, vagy ha mégis odamentek hozzájuk, akkor legfeljebb azért, hogy maguk is feltegyenek egy kis pénzt valamelyik csapatra. Az Ekonomia értesülései szerint a végső győztes eltalálásával akár tízmillió leket, körülbelül hetvenezer dollárt is lehetett volna nyerni.

Persze nem mindenki járt szerencsével, egy helyi autómosó tulajdonosa például az üzletét tette fel arra, hogy a házigazda belgák legyőzik Olaszországot. Mint ismeretes, a mérkőzést a taljánok nyerték meg 2-0-ra, így a szomorú tulajdonos másnap reggel már át is adhatta az autómosó kulcsait.