Vágólapra másolva!

Az év legjobb futball-aranyköpései

Kapcsolódva az alapvetően vidám szilveszteri hangulathoz összegyűjtöttük a 2006-ös év legjobb labdarúgással kapcsolatos be-, illetve kiszólásait, aranyköpéseit. Járjon egyet velünk a futball vidám oldalán, jó szórakozást!

"Amikor gólt szereztem, a családomra gondoltam, majd megpróbáltam John Carew vállaira ugorni - de mivel ő két méter magas, ez meglehetősen nehéznek bizonyult"
Az Olympique Lyon csatára, Karim Benzema pályafutásának első góljáról, és a túlzott gólörömről.

"Azt hittem, hogy az ajándékokat december 25-én kell odaadni - de mi kicsit túlzásba vittük a hagyományt, és január másodikán is ajándékoztunk."
A Wolverhampton Wanderers mestere, Glenn Hoddle a Coventry City elleni, január 2-i vereség után.

"A feleségemtől függ a dolog. Ha otthon leszek, akkor megnézem az Arsenal-Manchester United mérkőzést, de ha a feleségem szórakozásra vágyik, akkor elmegyek vele valahová. Szívesen megnézném, mert szeretem a futballt, és ez egy nagy meccs lesz, de lehet, hogy nem kapok rá engedélyt".
A Chelsea FC trénere, José Mourinho a jelek szerint otthon papucsot hord.

"Azért igazoltam a Portsmouth FC-be az Olympique Marseille helyett, mert jól beszélek angolul, franciául viszont kevésbé."
A Pompey csatára, Benjamin Mwaruwari így magyarázta átigazolását. Nehéz lehetett neki előtte három és fél éven keresztül az AJ Auxerre-ben játszani...

"Itt még a labdaszedők is két méter magasak"
A Leeds United edzője, Kevin Blackwell panaszkodott a Stoke City angolos játékstílusára.

"Azt mondtam a srácoknak a szünetben: lehet, hogy soha többé nem lesz lehetőségetek egy kupa elődöntőjében játszani. Küzdjetek a feleségeketekért, a barátnőtökért... és van olyan focistám, akinek mindkettő van!"
A Wigan Athletic edzőjének, Paul Jewellnek félidei beszéde bejött, csapata kiverte az Arsenal FC-t a ligakupa elődöntőjében.

"Csak azért elmennék a vébére, hogy bekössem a csapattársaim cipőfűzőjét."
Cristiano Lucarelli mindent megtett volna a vb-szereplésért. Nem jött össze neki...

"Ha Marcello Lippi nem visz ki a vébére, akkor kiszúrom a kocsijának kerekeit, és elsüllyesztem a jachtját."
Alessandro Del Piero a meggyőzés radikális módját választotta. Ez viszont bejött.

"Azok a drukkerek, akik egyszerre akarják látni a pályán az argentin válogatottban Messit, Tévezt, Saviolát és Agüerót, inkább menjenek el és nézzék meg a Hófehérke és a hét törpét."
Az argentin szövetség elnöke, Julio Grondona szerint kicsi az esély, hogy az összes aprótermetű klasszis egyszerre pályára lépjen.

"A Manchester United elleni derbin betalálni jobb, mint a szex!"
A Manchester City középpályásának, Trevor Sinclairnek a megállapítása. Ő csak tudja: gólt szerzett a MU ellen.

"Márcio Amoroso gólt rúgott nekünk az AC Parma, az Udinese és a Borussia Dortmund színeiben is. Ezért igazoltuk le."
Az AC Milan ügyvezetője, Adriano Galliani ezzel magyarázta a brazil csatár szerződtetését. Mással nem is lehetett...

"Győzelmi prémium? Az micsoda, mikor adják? Mintha rémlene, egyszer nekünk is volt ilyen. Remélem, a jövőben többször lesz benne részünk."
A Sunderland AFC szélsője, Liam Lawrence egy hosszú nyeretlenségi sorozat közben.

"A Reallal kapcsolatos pletykák egy része hülyeség, egy része hazugság, a többi pedig egyszerűen nem igaz."
Fabio Capello arra a felvetésre, hogy a Real Madrid edzője lehet. Végül mégis csak a Santiago Bernabéu-stadionban kötött ki.

"A meccs után behívtak a doppingvizsgálatra. Valószínűleg nem hitték el, hogy 39 évesen még ilyen védéseket tudok bemutatni."
A Stoke City veterán holland kapusa, Ed de Goey a Walsall FC elleni kupagyőzelem után.

"Még a játékvezető is kezet fogott velem. Ha adott volna egy tizenegyest, még jobban örültem volna."
Alan Sheaer a newcastle-i klubrekordot jelentő gólja után.

"Graeme Souness szerint az apám idejében könnyű volt gólokat rúgni. Kit akar becsapni? A labda olyan nehéz volt, mint egy tekegolyó, háromlábnyi mély mocsárban futballoztak, a lábukon pedig bakancs volt."
A korábbi newcastle-i gólrekordot tartó Jackie Milburn fia édesapja teljesítményéről.

"Legyünk őszinték: kisgyerekként senki sem akar bíró lenni. Az összes játékvezető focista szeretett volna lenni, de nem volt elég jó"
A Lazio mestere, Delio Rossi ezzel a kijelentésével valószínűleg nem szerzett sok hívet magának a játékvezetői testületből.

"Minden évben fogadunk Willie-vel 50 fontba, hogy melyikünk szerez több gólt. Ez már sorozatban a negyedik szezon, és eddig mindig én nyertem, vagyis már 150 fonttal tartozik nekem. Még egyszer sem fizetett, de most egyelőre ő áll jobban, így valószínűleg eszébe fog jutni a fogadás."
A Chelsea FC védője, John Terry a közte és William Gallas között zajlott versenyről.

"Még soha egyetlen játékos sem nevezett csalónak a pályán, de gyakran előfordul a nemzetközi meccseken is, hogy angolul küldenek el a fenébe. Sokszor mondják nekem, hogy fuck you, mire azt mondom: fuck you too, és mehet tovább a meccs."
Az angol bíró, Graham Poll nem veszi komolyan a játékosok káromkodását.

"Ha Marcello Lippi úgy döntene, hogy hazaküld a vébéről, akkor odaláncolnám magam a csapatbuszhoz. A renődöröket kellene kihívni, hogy elvigyenek."
Gennaro Gattuso is nagyon komolyan vette a világbajnoki szereplést.