Vágólapra másolva!
A Manchester United bejutott az angol Ligakupa döntőjébe, miután 4-3-as összesítéssel búcsúztatta a Derby Countyt. Az első mérkőzésen 1-0-ra győzött a másodosztály 20. helyezettje, majd az Old Traffordban rendezett visszavágón a Premier League címvédője 4-2-re diadalmaskodott.

A diadal ellenére nem lehet felhőtlen Sir Alex Ferguson Manchester-vezetőedző öröme, ugyanis a találkozó után kiderült, három játékosa is sérülést szenvedett.

Hogy mennyire súlyos Anderson lábsérülése, arra a szerdai röntgenvizsgálatok után derül fény, az viszont biztos, hogy Jonny Evans bokaproblémái miatt legalább egy meccsről hiányozni fog, míg Rafael térdínsérülés miatt várhatóan egy hónapig lesz harcképtelen.

A gólgazdag kupameccs legszebb gólját a portugál Nani szerezte (1:35-nél tekinthető meg):


Angol Ligakupa, elődöntő:
Manchester United - Derby County (másodosztályú) 4-2 (3-0)
Manchester, Old Trafford, 73 374 néző
v.: M. Dean
MU: Foster - O'Shea, G. Neville (Chester, 67.), Rafael (Fletcher, 42.), Evans, Giggs (Ronaldo, 58.), Nani, Gibson, Anderson, Tévez, Welbeck.
Derby: Caroll - Connolly, Todd (Barazite, 62.), Stewart, Alrechtsen, Addison, Commons (Barnes, 68.), Teale, Green, Hulse, Davies (Savage, 46.).
gól: Nani (16.), O'Shea (22.), Tévez (34.), Ronaldo (89., 11-esből), illetve Barnes (80., 90. - az elsőt 11-esből)
továbbjutott: a MU, 4-3-mal

A másik ágon (szerda, 20.45):
Burnley (II. osztály) - Tottenham (első meccs: 1-4)

2008-ban a Tottenham egy másik nagyágyú, a Chelsea 2-1-es legyőzésével hódította el a Ligakupát. A döntőre március 1-jén kerül sor a londoni Wembleyben.

* * *

Indiai cég lehet a Bajnokok Ligája-címvédő Manchester United következő mezszponzora - adta hírül az MTI. Az ingatlanügyekkel, pénzügyi szolgáltatásokkal és nyomtatványok kiadásával foglalkozó Sahara nevű konzorcium már vizsgálja a szigetországiak javaslatát. A MU-nak jövőre jár le a megállapodása az AIG amerikai biztosítótársasággal, amely évi 19 millió fontért hirdeti magát a Vörös Ördögök trikóján.