Vágólapra másolva!
A Kaká-transzfer meghiúsulását követően úgy tűnik, hogy a Manchester City tulajdonosainak egyre nehezebb feladat, hogy világsztárral erősítsék gyengélkedő csapatukat. A manchesteri egyesület háza tájáról kiszivárogtatott hírek szerint a klub nem csak az AC Milan játékosáért tett ajánlatot az elmúlt napokban, hanem hasonló volumenű tárgyalásokat folytatott más klasszisok képviselőivel.

Több brit forrás is úgy tudja, hogy a City bejelentkezett David Villáért, illetve Gianluigi Buffonért is, azonban nem volt hajlandó megadni a játékosok klubjai által kért összeget. Mindez persze nem jelenti, hogy a Manchester City nem próbálkozik, és a legfrissebb pletykák szerint Mark Hughes a Chelsea elefántcsontparti támadóját Didier Drogbát szeretné elcsábítani.

A csatár az utóbbi időben nem számított alapembernek a londoni egyesületnél, sőt, a Chelsea legutóbbi két tétmérkőzésén még a kispadon sem kapott helyet - ami alapján sokan úgy vélik, hogy Luiz Felipe Scolari már nem tart igényt a csatárra, és megfelelő ajánlat esetén hajlandó lenne elengedni.

Arról nem is beszélve, hogy a Manchester Citynél van egy focista, akit viszont Scolari nagyon szeretne megszerezni: a brazil Robinho, aki a nyáron közel állt ahhoz, hogy a Chelsea-be szerződjön, de végül a Manchester City többet ajánlott érte. Robinho teljesítményére eddig nem lehet panasz, magatartása azonban nem mindig megfelelő, a minap például engedély nélkül hagyta ott a City edzőtáborát.

Nem csoda, hogy az angol bulvárlapok máris egy esetleges Robinho-Drogba cseréről kombinálnak, sőt, akad olyan újság, amely szerint a transzfer más játékosokat is érintene, így a Chelsea Drogba mellett még Alexet, vagy éppen Florent Maloudát is hajlandó lenne odaadni a mancheserieknek Robinhóért cserébe.

További átigazolási hírek:
A Bologna megszerezte a Lazio középpályását, Massimo Mutarellit. A Blackburn Rovers érdeklődik az FC Barcelona izlandi játékosa, Eidur Gudjohnsen iránt.

A West Ham United kiszemeltje a VfL Bochum algériai védője, Antar Jahia. Az Olympique Lyon bejelentkezett a Caen csatáráért, Steve Savidanért.

A Villarreal brazil középpályása, Edmílson hazatért a Palmeirasba. A Juventus állítólag Vincenzo Iaquintát ajánlotta a Napolinak Marek Hamsíkért cserébe. A Bolton Wanderers védőjét, Danny Shittut a Newcastle United és a Sunderland is vinné.

www.infosport-focivilag.hu