Vágólapra másolva!
Andrej Arsavin ügynöke megkereste az Arsenal vezetőit, hogy fizetésemelést harcoljon ki az orosz válogatott labdarúgó számára. A 28 esztendős támadót télen három és fél évre szerződtette az angol klub 15 millió fontért a szentpétervári Zenittől, heti keresete 80 ezer font, amit az orosz csillag szeretne feljebb tornászni.

Dennis Lachter, a játékos ügynöke szerint a jövő évi adóemelés okozta pénzkiesést a kluboknak kell fedezniük. Az eddigi 40 százalék helyett 50 lesz a jövedelemadó jövő áprilistól a 750 ezer legjobban kereső brit számára, Oroszországban a jövedelemadó mindössze 13 százalék.

Arsavin jelenleg kevesebb pénzt visz haza, mint előtte hazájában, habár a bruttó bére sokkal magasabb. "Amennyiben egy játékos aláír egy klubhoz, annak vannak bizonyos kötelezettségei, hogy az illető rendesen megkapja a fizetését. Most, hogy adóemelés lesz, miért a játékosnak kell az anyagi kárt elszenvednie? Nem csak Arsavint érinti az adóemelés, hanem Frank Lampardot, Cristiano Ronaldót, az angol királynőt és még sok mindenkit. Érthető, hogy senki nem akarja elveszíteni a pénzét, de ez egy olyan helyzet, amit a kluboknak kell orvosolniuk" - nyilatkozta a Daily Mailnek Lachter.

Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere az elmúlt hónapban figyelmeztetett, hogy az adóemelés miatt a Premier League el fogja veszíteni a dominanciáját a nemzetközi átigazolási piacon.