Vágólapra másolva!
Az Aston Villa, Martin O'Neill menedzsere fel van háborodva, amiért a Premier League engedélyezte a Manchester Citynek, hogy a szezon utolsó három meccsére leigazolja Fülöp Mártont. A két csapat szombaton éppen egymással mérkőzik a Bajnokok Ligája indulást érő negyedik hely reményében.

Fülöp Mártont április 28-án vette kölcsön a Manchester City a Sunderlandtől úgynevezett "vészhelyzeti kölcsönként", amire kivételes esetekben lehetőséget ad a Premier League szabályzata.

A City első és második számú kapusa, Shay Given és Stuart Taylor sérült, míg az azóta válogatottságig jutó Joe Hartot kölcsönadták a Birmingham Citynek. Egyedül a feröeri Gunnar Nielsen maradt a keretben, erre hivatkozva kért és kapta meg a City a PL engedélyét.

A PL hozzájárult a klubjánál mellőzött magyar kapus átigazolásához, ez azonban nem aratott osztatlan sikert a riválisok körében. Eddig csak a szurkolók elégedetlenkedtek, mondván, a Citynek végső soron van bevethető kapusa, Fülöp igazolásával pedig jogosulatlan előnyhöz jut a csapat, most viszont Martin O'Neill, az Aston Villa menedzsere kelt ki a PL döntése ellen.

"Semmit nem tehetünk ellene ha egyszer így döntött a Premier League" - mondta O'Neill a Guardian című angol napilapnak. "Nehéz elképzelni, hogy harmadik számú kapusnak igazolták, de mindegy is, mert úgyis csak azt mondanák, hogy savanyú a szőlő."

Ezzel együtt O'Neill legalább a Birmingham Cityt megdicsérte, amiért az nem küldte vissza a Cityhez a náluk kölcsönben lévő Joe Hartot.

"Az már tényleg az átigazolási szabályzat megcsúfolása lett volna" - mondta a Villa menedzsere. "Legjobb tudomásom szerint őt egész idényre adta kölcsön a City, azaz jogilag már nem a manchesteriek játékosa. Legalábbis vasárnap, amikor ellenük játszottunk, nem úgy nézett ki, mintha City játékos lenne."

Az üzlet, legalábbis részben, egyébként azért hiúsult meg, mert a Birmingham kétmillió fontos kompenzációt kért volna az elengedéséért cserébe.

A City és az Aston Villa (a Tottenhammel egyetemben) a Bajnokok Ligája-indulást jelentő negyedik helyért harcol, és szombaton éppen egymás ellen lépnek pályára Manchesterben. A Villának 36 meccs után 64, míg a Citynek eggyel kevesebb mérkőzés után 63 pontja van.