Vágólapra másolva!
Oleg Blohin, a Dinamo Kijev korábbi kiváló játékosa lett az ukrán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az 1975-ben Aranylabdát kiérdemelt csatár mellett a csütörtöki szavazáson a sportági szövetség huszonhét tagjából tizenkilencen tették le voksukat.

Az 58 esztendős Blohin már volt az ukrán nemzeti együttes szakmai irányítója: jelesül 2003 és 2007 között ült a kispadon, legnagyobb sikere az volt, hogy csapatával bejutott a negyeddöntőbe a 2006-os világbajnokságon. Első kapitánykodása alatt az ukrán együttes 46 mérkőzést vívott, ebből 21-et megnyert, s 13 döntetlen mellett 12 vereséget szenvedett.

Most azt várják tőle, hogy az ukrán-lengyel közös rendezésű 2012-es Európa-bajnokságon eredményesen szerepeljen a válogatottal.

"A kapitányt mindig az eredmények minősítik, a csapatnak tovább kell jutnia majd Eb-csoportjából" - jelentette ki Blohin első nyilatkozatában. Segítője az eddigi megbízott kapitány, Jurij Kalitvincev lesz

Az ukrán szövetség elnöke, Hrihorij Szurkisz egy hónapja jelentette be, hárman pályáznak a posztra, Blohin és Kalitvincev mellett az U21-es válogatott edzője, Pavel Jakovenko neve merült még fel, bár a helyi sajtó folyamatosan arról írt, hogy a szövetség elsősorban az olasz Marcello Lippit szerette volna megnyerni a munkára.