Vágólapra másolva!
Hiába kapott rengeteg kritikát, nem mond le posztjáról Victor Piturca, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A magyarok vb-selejtezős csoportjában harmadik helyen álló együttes szakvezetője elégedett saját munkájával, Dumitru Dragomir, a román liga elnöke szerint viszont óriási a baj.

Románia a budapesti 2-2-es döntetlen után kedden súlyos, 4-0-s vereséget szenvedett Hollandiában a labdarúgó világbajnoki selejtezőkön, így négy fordulóval a vége előtt csupán a harmadik helyen áll csoportjában.

"Amikor átvettem a válogatott irányítását, nem ígértem, hogy legyőzzük Hollandiát" - idézte a kolozsvári Krónika Piturcát, akire össztűz zúdult a gyenge teljesítmény miatt. A szurkolók a lemondását követelik, a szaksajtó pedig azt bizonygatja, hogy elfogadhatatlan, hogy Romániánál csak Andorra kapott több gólt a D csoportban.

Forrás: AFP/Daniel Mihalescu

"Kétségbeejtő a bekapott gólok száma, főleg, ha azt nézzük, milyen helyzetekből születtek. Ezzel együtt nem keserít el a helyzet, jól végzem a munkám, hiszen még versenyben vagyunk a csoport második helyéért" - jelentette ki Piturca, aki jelezte, nem adja fel és nem távozik önként a kispadról.

A Libertatea.ro exkluzív interjút közölt Dumitru Dragomirral, a román labdarúgóliga elnökével, aki kijelentette, Piturca nem megoldás a válogatott élén.

"Nem érzem megtiszteltetésnek, hogy az utóbbi húsz év három legrosszabb mérkőzését is a közelmúltban láthattam. Ahogy mi játszunk, semmi esélyünk a világbajnoki részvételre. Mi mindig a csoport második és harmadik helyéért harcolunk. De miért nem az elsőért?" - fakadt ki Dragomir.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

"Egyértelműen Piturca a bűnös. Amikor a szövetségtől elkértem a kapitány legutóbbi beszámolóját, kinevettek. Egy papíron negyedoldalnyi szöveg volt, és néhány eredmény. Ez lehetséges? Ha én évi négyszázezer eurót keresnék, akkor a felelősséget is vállalnám."

Dragomir szerint semmi bizalom nincs Piturca felé: "Talán egy nap majd elmesélem, hogyan lehetett megint ő a kapitány. De remélem, hogy mindazok, akik ezért a szégyenért felelősek, mihamarabb megteszik a megfelelő intézkedéseket."

Arra a kérdésre, mit gondol a kapitány azon kijelentéséről, hogy már a 2016-os Eb-re építi a csapatot, Dragomir dühösen felelt.

"A legközelebbi Eb-re csak a fogyatékosok nem jutnak ki. Huszonnégy csapat lesz ott az Európa-bajnokságon, mégis ki kvalifikálja magát, Luxemburg?"