Vágólapra másolva!
Az Olympiqe Lyon ellen századik Bajnokok Ligája-mérkőzésén szerepelt Ryan Giggs, a Manchester United walesi futballistája, ezzel a nyolcadik olyan játékos, aki ennyi fellépéssel büszkélkedhet.

A villámgyors szélső előkelő társaságba került be, amelynek eddig a spanyol Raúl (115), a brazil Roberto Carlos (114), az olasz Paolo Maldini (107), az angol David Beckham (103), a német Oliver Kahn (103), a holland Clarence Seedorf (101), és portugál Luís Figo (100) volt a tagja.

"Keveseknek adatik meg, hogy elérjenek egy ilyen mérföldkőhöz. Ehhez főként az kellett, hogy ilyen hosszú időn át tartsa fantasztikus formáját. Számomra Ryan testesíti meg a tökéletes futballistát" - nyilatkozta egyik kedvencéről a klub hivatalos honlapján Sir Alex Ferguson vezetőedző.

A százasok klubjába további két manchesterinek van esélye leghamarabb bekerülni, miután Gary Neville és Paul Scholes egyaránt 98 fellépésnél tart. A Vörös Ördögök a lyoni 1-1-gyel jó eséllyel pályáznak a nyolc közé jutásra, Sir Alex Ferguson is azt emelte ki a lefújás után, hogy Carlos Tévez kései gólja mennyire kedvező helyzetbe hozta csapatát a visszavágó előtt.

Arsene Wenger, az Arsenal francia mestere is, a BL-címvédő AC Milan elleni londoni 0-0-t követően szuperlatívuszokban dicsérte csapatát. "Fantasztikus meccset játszottunk az olaszokkal, csak a gól hiányzott, pedig megvoltak hozzá a helyzeteink bőségesen. Ezzel együtt nem tartom rossz eredménynek a 0-0-t, különösen, hogy az Emirates-stadionban végig mi irányítottuk a meccset, nagy nyomás alatt tartottuk őket, az történt a pályán, amit mi akartunk, végig hatalmas iramot diktáltunk, és rengeteg pozitívumot láttam csapatom játékában" - összegzett Wenger, aki megismételte korábbi vélekedését, amely szerint továbbra is a Milant tartja a BL-sorozat legfőbb favoritjának.

A milánóiak vezetőedzője, az óvatos Carlo Ancelotti viszont nem akarja hagyni, hogy kiénekeljék a sajtot a szájukból: "Még nagyon is kétséges a továbbjutásunk a nyolc közé, egyáltalán nem lehetünk biztosak ebben. Az Arsenal nagyon is minőségi focit mutatott be, s meggyőződésem, hogy képes lesz hasonlóan jól játszani Milánóban is" - mondta.

A statisztikát segítségül hívók mindenesetre megjegyzik, hogy a San Siróban BL-meccsen még sosem győzte le angol csapat az AC Milant, a londoni Ágyúsok viszont arra is emlékeznek, hogy a város másik nagycsapatát, az Internazionalét bizony verték már meg a két gárda által közösen használt stadionban. "Ugyanerre képesek vagyunk megint..." - jelentette ki Wenger.

A skót-katalán párharc első fejezetét egy argentin "jegyezte", az FC Barcelona glasgowi kiruccanásán tudniillik Lionel Messi bizonyult a nyerőembernek. Igaz, ezúttal a kezdőként pályára lépett brazil szupersztár, Ronaldinho adott egy gólpasszt, Thierry Henry pedig gólt is szerzett, a Celtic elleni mérkőzés hőse egyértelműen az ördöngösen futballozó ifjú dél-amerikai támadó volt. Messi elébb 1-1-re alakította az állást, majd a vége előtt szűk negyedórával másodszor is betalált, beállítva a 3-2-es végeredményt.

"Hazai pályán kikapni, ráadásul 3-2-re, csalódás, de a Barcelonáé a világ legjobb játékoskerete, és az idő majd megmutatja, hogy övék-e egyszersmind a világ legjobb csapata is" - mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón Gordon Strachan, a Celtic menedzsere."Ha most beugranék egy bukmékerirodába, mint a BL végső győztesére, biztos, hogy rájuk tenném fel a legtöbbet..."

Forrás: Getty Images

Bár a Messit rángató Robson is gólt szerzett, de a duplázó argentin volt a Celtic-Barca hőse

Az egykori világklasszis holland labdarúgó, Johann Neeskens, aki a Barcelonánál segíti a honfitárs vezetőedző, Frank Rijkaard munkáját, ugyancsak dicsérte együttesét. "Uraltuk a játékot, kézben tartottuk a találkozót, és még több gólt is szerezhettünk volna. Boldogok vagyunk, hiszen ezt a remek eredményt egy nagyon erős csapattal szemben értük el" - így Neeskens.

Kikapott, mégis okkal lehet derűlátó a továbblépést illetően a Sevilla gárdája. A spanyol együttes 3-2-re veszített Isztambulban, a Fenerbahce otthonában, s a mutatott játék - no meg az idegenben elért két gól - alapján is hatalmas meglepetést jelentene, ha nem a Sevilla folytathatná a negyeddöntőben.

"Csaknem az utolsó pillanatig azt gondoltam, hogy miénk a meccs, de a hajrában meggondolatlanok voltunk, kockáztattunk, és drágán megfizettünk érte: 2-3 helyett 3-2 lett oda" - nyilatkozta Manolo Jiménez, a spanyolok mestere, aki elismerte, hogy a mérkőzés előtt készséggel elfogadta volna, ha úgy kapnak ki eggyel, hogy közben kétszer is betalálnak.