Vágólapra másolva!

A Barcelona az Inter elleni idegenbeli találkozón akár már be is juthatott volna a negyeddöntőbe, ehhez "csupán" nyernie kellett volna Milánóban, és ez a győzelem egyben európai rekord is lett volna, hiszen a katalánok sorozatban 12. alkalommal gyűjtötték volna be a három pontot, ami korábban egyetlen gárdának sem sikerült a nemzetközi porondon.

Internazionale - Barcelona 0-0
Newcastle - Leverkusen 3-1


helyét Fabio Rochemback foglalta el), míg a másik oldalon három kényszerű csere is történt: Pasquale, Guglielminpietro és Kallon is bekerült a kezdő tizenegybe.

A hazaiak persze elsősorban Christian Vieritől várták a gólokat, aki rögtön a második percben be is talált a hálóba, balszerencséjére azonban a bíró érvényesítette a találatot.

Menetrend, eredmények/sport/focivilag/bl/20021115amasodik2.htmlCsoportállások/sport/focivilag/bl/20021115amasodik1.htmlSMS-ben a meccsekről/o-mobil/hirek/20021206smsben.htmlKi lesz a BL-győztes?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=7183

Ezt követően aztán főleg a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben, és igazán komoly helyzet szinte egyáltalán nem akadt. A játékosok meglepően sok technikai hibát vétettek, és a színvonal nem verdeste az eget.



Ez az eredmény kapóra jött a Newcastle Unitednek, amely ismét hozta a kötelező feladatot, hazai pályán egy félidő alatt elintézte a Bayer Leverkusent, és ezzel teljesen feljött az Interre. A Szarkák a leverkuseni mérkőzéshez hasonlóan kezdtek, és percek alatt kétgólos vezetéshez jutottak az eltiltását követően visszatérő Alan Shearer révén.

Forrás: EPA
Placente közelről nézte Shearer gólt érő mutatványát Fotó: EPA

Ehhez persze a vendégek védelmének katasztrofális teljesítménye is kellett, és főleg a brazil Cris volt az, aki sehogyan sem találta a helyét, mindkét hazai találatban alaposan benne volt, és a németek edzője, Thomas Hörster már félóra elteltével lecserélte. A két tizenegyese tökéletes kórképet adtak a két csapat helyzetéről: míg Oliver Neuville minden önbizalom nélkül, laposan és gyengén rúgta a Bayer számára megítélt büntetőt, amivel a vendégek felzárkózhattak volna, addig Shearer önbizalomtól duzzadva vágta a léc alá a kaputól 11 méterre letett labdát.

A Szarkák csapatkapitányának egyébként ez volt az első mesterhármasa 1999 októbere óta. Egy félidő alatt tulajdonképpen el is dőlt a mérkőzés, amely így egy erősebb iramú edzőmeccs szintjére süllyedt, és a második játékrészben csak az volt a kérdés, hogy a hazaiak mennyire erőltetik meg magukat.

Nos, a Newcastle nem vitte túlzásba a dolgot, pedig kicsit nagyobb erőfeszítéssel akár gólarányt is javíthatott volna, a Leverkusen védelmét ugyanis szinte akkor játszották át, amikor csak akarták. Ehelyett a vendégek tudtak szépíteni, némiképp elviselhetőbbé téve saját maguk számára az eredményt.