Vágólapra másolva!

Fotó: Reuters

Luis Figo ott lesz a szombat esti
(foci)meccsen
Marca

Nem könnyítette a helyzetet, hogy Madeira reptere hegyek között, közvetlenül az óceánparton található. Luis Figo reakciója: "Nem hiszem el. Madridban kellett volna maradnom." Honfitársa, az angol Evertonban játszó Abel Xavier is pórul járt már egyszer, még a Benficával, amikor négy napon át tartotta Madeirán a rossz idő.

Figo végül "nyert", felszállt a repülő, s már - igaz, heves lökésekkel kísért - útján van Lisszabonba, ahonnan irány Madrid, majd a szombati találkozó, a várva-várt.

A Barcelona a legutóbb még vezető Galatasaray együttesével holtversenyben második, a Real Madrid a Valenciával karöltve nyolcadik a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet, az IFFHS legfrissebb klubvilágranglistáján. Vezet az a Boca Juniors, amely bajnokságot, Libertadores Kupát és klub Világ Kupát nyert, s ezzel 1991 óta az első argentin éllovas.

Az IFFHS legfrissebb klubvilágranglistája:

1. Boca Juniors (argentin) 308 pont
2. Barcelona (spanyol) és Galatasaray (török) 303-303
4. Arsenal (angol) és Bayern München (német) 294-294
6. River Plate (argentin) 288
7. Manchester United (angol) 285
8. Valencia (spanyol) és Real Madrid (spanyol) 282-282
10. Palmeiras (brazil) 278

A Bajnokok Ligájában szereplő Sturm Graz - Korsós György és Szabics Imre csapata - remek teljesítményének köszönhetően az 58-ról a 39. helyre jött föl. További érdekesség, hogy a negyedikként rangsorolt Bayern München mögött a következő német együttes a VfB Stuttgart. Lisztes Krisztián csapata, amely a Bundesligában a kiesés ellen küzd, az 55. Tíz pozícióval hátrébb található a Hertha BSC, ahol Király Gábor és Dárdai Pál szerepel.

Ajánló: