Vágólapra másolva!
A hagyományos kupaszerda kitétel már régóta nem érvényes az európai futballban, de a Bajnokok Ligája selejtezőit még ezen a napon szokták rendezni, egy-két kivétellel. A torna selejtezősorozatának utolsó fordulójában két meccset játszanak kedden: a Borussia Dortmund az ukrán Sahtar Donecket fogadja, míg a Lokomotiv Moszkva az FC Tirol ellen lép pályára.

Fotó: Reuters
Koller a BL-ben szerezhe-
ti első dortmundi gólját

A szurkolók azonban nem panaszkodnak, hiszen a klub fő szponzora, a helyi vasúti társaság segítségével különvonat indul a Moszkvától 30 kilométerre lévő Ramenszkojébe. Az előző szezonban egyébként mindkét együttes elbukta a selejtezőjét: a Lokomotiv a török Besiktas ellen esett ki, míg a Tirol a spanyol Valenciával szemben búcsúzott. Egyikük most mindenképpen ott lesz a BL csoportküzdelmeiben.

Az ukrán Sahtar Doneck viszont szerepelt a csoportmérkőzéseken az elmúlt idényben, most azonban rendkívül nehéz feladat előtt áll. A doneckiek ellenfele ugyanis az a Borussia Dortmund lesz, amely két győzelemmel kezdte a Bundesligát, és a nyáron hatalmas összegekért erősített. A német átigazolási rekordért szerződtetett brazil Márcio Amoroso egyelőre igyekszik megszolgálni az érte kiadott több mint ötven millió márkát, hiszen már három gólnál tart, a fele ennyibe került cseh Jan Koller azonban egyelőre adós a találatokkal. Ígérete szerint azonban most végre megkezdi ledolgozni a vételárát. A dortmundiak kicsit azért tartanak az ukrán csapattól, amely az előző idényben hazai pályán az Arsenal ellen is diadalmaskodott, és most is bravúrra készül. A Sahtar edzője, Viktor Prokopenko egyedül a szenegáli védőre, Assan N'Diayéra nem számíthat, mivel őt az előző körben a svájci FC Lugano ellen kiállították.

Korábban:

Sima Bayern-siker a rangadón