Vágólapra másolva!
A norvég szurkolóknak nem sok öröm jutott a legutóbbi időben, a válogatott ugyanis rendkívül rosszul szerepel a világbajnoki selejtezőkön, és már csak matematikai esélye van arra, hogy kijusson a World Cupra. Ráadásul a szövetségi kapitány, Nils Johan Semb a napokban támadást indított egyik legnagyobb sztárja, John Carew ellen, mondván, a legutóbbi, törökök elleni barátságos találkozón a csatár rossz hozzáállással futballozott.

Semb a napokban hirdette ki keretét a Lengyelország elleni világbajnoki selejtezőre, és a meghívottak között természetesen ott van a Valencia támadója is. A kapitány azonban nem állta meg, hogy néhány szóban ne értékelje Carew-nak a törökök ellen nyújtott teljesítményét. "Azon a meccsen mindenki nagy akarással futballozott, kivéve őt. Nem mozgott eleget, és nem tűnt motiváltnak, pedig a válogatottban mindenkinek az utolsó leheletéig kell küzdenie. Ráadásul a kihagyott tizenegyese után elkezdett nevetni, ami rendkívül visszatetsző volt a számomra" - nyilatkozta Semb, ami azért keltett nagy meglepetést, mert a tréner szinte sosem szokta a nyilvánosság előtt kritizálni futballistáit.

Carew természetesen nem maradt adós a válasszal. "Mindenki mondhat hülyeségeket, és ez igaz a szövetségi kapitányokra is. Ugyanakkor ha Semb még egyszer így nyilatkozik, akkor többet nem vagyok hajlandó pályára lépni a válogatottban. Úgy látszik, ő nem tiszteli futballistáit, hiszen ha így tenne, akkor rögtön a mérkőzés után megbeszélte volna velem a dolgot, nem két héttel később üzenne a sajtóban."