Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség kész kompenzálni azokat az együtteseket, amelyek a szeptember 11-i, Amerikát ért terrortámadások miatti fordulóhalasztásban érdekeltek voltak. Az UEFA ötmillió svájci frankot különített el erre a célra, ebből részesedhet többek között a Bordeaux-ba feleslegesen elrepülő Debrecen is.

Az UEFA főtitkára, Gerhard Aigner elmondta, a szövetség ötmillió svájci frankot, azaz mintegy kétmillió dollárt különített el erre a célra. Mint ismeretes, szeptember 11-én, az Egyesült Államokat ért terrortámadás napján még megrendezték a 8 Bajnokok Ligája- és az 5 UEFA-kupa-mérkőzést, szerdán és csütörtökön azonban már elmaradt a többi (8 BL- és 43 UEFA-kupa-) összecsapás. Miután több csapat feleslegesen utazott el a mérkőzés színhelyére - többek között a Debrecen is Bordeaux-ba - a szövetség úgy ítélte meg, ezt kompenzálni kell.

"Számos dolog megfontolandó, például a repülési költségek, a szállás vagy a biztosítás. Azt tudnunk kell biztosan, hogy akit pénzügyileg kártalanítunk, valóban kárt szenvedett" - mondta Lennart Johansson, az UEFA elnöke.

Az UEFA-hoz kapcsolódó hír, hogy felmerült, a Világkupát oda-visszavágós alapon kellene megrendezni. Úgy tűnik, az idei, november 27-i Bayern München-Boca Juniors mérkőzés lesz az utolsó, amelyet Tokióban rendeznek, noha a japán főváros már 1980 óta az esemény házigazdája.

"Az európai Bajnokok Ligája és a dél-amerikai Libertadores Kupa győztese 1980 óta Tokióban csap össze, itt az ideje, hogy új formát dolgozzunk ki. De erről még kell beszélnünk a dél-amerikai kollégákkal" - mondta Aigner.

Pincési László

Korábban: