Vágólapra másolva!
Richard Scudamore, az angol labdarúgó Premier League vezetője kijelentette: ha a hivatásos játékosok szövetségének (PFA) felhívására a futballisták a tv-s jogdíjakból származó bevételek elosztása miatt sztrájkba lépnek, akkor a PL bírósághoz fordul.

"Szeretnénk megakadályozni, hogy szüneteljen a játék" - mondta Scudamore. "Megpróbálunk békés úton egyezségre jutni a PFA-vel, ám ha nem sikerül, jogi eszközökhöz nyúlunk."

A PFA öt százalékos részesedést szeretne a televíziós bevételekből, pontosan annyit, amennyi 1995 óta jut neki. Az árak emelkedése miatt az új idényben ez mintegy 25 millió fontot tenne ki, de a PL csak 10 milliót ajánlott.

A PFA korábban kérdőívet küldött 3496 tagjának, hogy nyilatkozzanak a tervezett munkabeszüntetésről. A sztrájk egyik lehetséges módja lehet, hogy a játékosok csak akkor lépnek pályára, ha nincs tévéközvetítés.

A szervezet a szolidaritási alapjából finanszírozza a súlyosan sérült játékosok gyógyítását, s a pályafutásuk vége után is segíti a rászoruló futballistákat.

Korábban:

Sztrájkveszély az angol labdarúgásban