Vágólapra másolva!

A kiállítás és a késés 100 ezer forintba kerül az MTK-nál

A magyar futballban nem szokás a prémiumokkal foglalkozni, ami érthető, hiszen a meglehetős nívótlanság mellett tekintélyes összegekért futballoznak a csapatok, ami komoly feszültséget kelt az emberekben.

Az azonban érdekes lehet, milyen büntetési tételek akadnak házon belül. Vegyük például az MTK-t, amely honi viszonylatban tehetősnek mondható klub, ám még így sem a kék-fehérek játsszák a legtöbb pénzért a meccseiket.

Ugyanakkor némileg árulkodó adat, hogy a listavezetőnél az edzésről az első késés tízezer forintba kerül, a második már huszonötezerbe, majd ötvenezerbe.

Bajnoki vagy kupamérkőzésről való késésért már 100 ezer forintot kell fizetnie az illetőnek, akárcsak azért, ha kiállítják. S nincs kivételezés, mint ahogy a Hungária körúti kedvenc, Illés Bélának is a büntetéskasszához kellett járulnia. A keretben akad olyan labdarúgó, az egyik védő, aki az ősszel már 210 ezret fizetett be a "közösbe".

Ezek után lehet találgatni, vajon mennyit kereshetnek a játékosok, ha ilyen nagyságrendűek a büntetési tételek. De nem érdemes, mert úgyis a pályán nyújtott produkció a lényeg. Ez esetben a kutyát sem érdekli, mennyit tesznek zsebre a focisták.

Bánki József

Korábban: