Vágólapra másolva!
Ismét városi összecsapásra, a tabella alapján pedig rangadóra kerül sor az olasz labdarúgó-bajnokságban. Amíg egy hete a Torino és a Juventus osztotta meg a másik észak-olasz város szurkolótáborát, addig most Milánóban lángolnak fel az ellentétek. A két csapat 250. alkalommal mérkőzik egymással, ebből 157. alkalommal bajnokin mérik össze erejüket.

Olaszországban az Inter-Milan mérkőzés mindent "ver". A milánói rangadón 250. alkalommal csap össze a két rivális, majdnem napra pontosan 93 évvel azután, hogy 1908. október 18-án először mérkőztek meg. Ami a bajnoki meccseket illeti: eddig 56 Inter- és 49 Milan-siker született, 51-szer pedig döntetlenre végződött a találkozó. Az enyhe Inter fölény azonban csalóka, hiszen legutóbbi hat találkozójukon, mindössze kétszer nyertek a kékek, ráadásul tavaly ugyanilyen felállásban a Milan nyert 6-0-ra!

A "hazaiaknál" Hector Cúper nem számolhat a sérült Materazzival és a fizikoterápián lévő Sergio Conceicaóval és Vierivel, valamint az eltiltott Dalmat-val, ám a kispadon már ott lesz Christian Zanetti, Farinos és a török légiós, Emre is. Csakúgy, mint Ronaldo, aki továbbra is várja, hogy pályára küldje a spanyol tréner. A Milanban Helveg sérült, Ümit, Serginho és Brocchi kisebb sérüléssel bajlódik, ám visszakapja helyét a kezdőcsapatban Costacurta és Kaladze. Az a Kaladze, akit ugyan csábított a Juventus, az Inter és a Lazio is, mégis maradt Fatih Terim együttesében.

A bajnoki tabella második helyén álló újonc, a Chievo a Parma csapatát fogadja. A hazaiaknál Moro és D'Angelo letöltötte büntetését, míg Marazzina ékpárja ezúttal Corradi lesz. A pármaiaknál Falsini sérült, Torrisi viszont letöltötte büntetését. A Juventus Bolognába látogat, ahol mindössze Signori sérült, Pecchia és Zauli visszatér a csapatba. A "Zebráknál" Conte maródi, Tacchinardi viszont ismét kezdő lesz.

A hét végi program:
Szombat:
Bologna - Juventus 20.30
Vasárnap:
Atalanta - Udinese 15.00
Chievo - Parma 15.00
Fiorentina - Verona 15.00
Piacenza - Brescia 15.00
Roma - Lecce 15.00
Torino - Perugia 15.00
Venezia - Lazio 15.00
Inter - Milan 20.30

Pincési László

Ajánlat:

Az olasz bajnokság állása

Korábban:

Döntetlen a torinói derbin