Negyven ember mentett ki két lovat a mocsárból

Vágólapra másolva!
Öt órán át tartott annak a lópárnak a mentése, amely a mély sárban a connecticuti erdőben.
Vágólapra másolva!

A mocsárban elsüllyedt két lovat negyven elsősegélynyújtó segítségével emelték ki, akik a connecticuti erdőben térdig érő sárban küzdöttek az állatok életéért.

A lovak egy közeli farmról kóboroltak el, majd szombaton elakadtak egy mocsaras területen.

A mentőalakulatok egy teherautóval szállították a helyszínre a felszerelést, többek között köteleket, fát és rétegelt lemezt, hogy szánkót építsenek, és segítsenek kihúzni az állatokat a mély sárból. A bekötőút is egy sáros terület volt, és egy folyón is át kellett kelni.

Rönkökből, gerendákból és rétegelt lemezből rögtönzött hidat építettek, hogy a mentők be tudjanak menni az erdőbe.

Miután az első lovat a rögtönzött szánra tették, körülbelül 30 percig tartott, amíg az állatot szilárd talajra vitték. A mentőknek további 30 percbe telt, mire a második lovat is biztonságba helyezték.

A drámai mentésről készült fotókon az egyik ló köré tekert hám látható. Összesen öt órát vett igénybe, hogy a lovakhoz vezető utat kialakítsák, kiszabadítsák őket a sárból, és felmérjék az egészségi állapotukat.

Két ló a mocsárban rekedt Connecticutban, negyven ember kellett a kimentésükhöz.
Két ló a mocsárban rekedt Connecticutban, negyven ember kellett a kimentésükhöz.
Fotó: Lebanon Volunteer Fire Department Inc.

Később mindkét ló gond nélkül fel tudott állni, és hamarosan elkezdtek friss szénát rágcsálni - írta a NY Post.

Korábban arról is írtunk, hogy egy kanálisba esett bele egy kanca a délkelet-angliai Colchesterben. A tűzoltóknak és állatvédőknek több órába telt, mire ki tudták menteni.

Itthon is történt hasonló eset, amikor egy vízóraaknába esett bele egy ló Tápiószentmártonban. Az állatot hosszas küzdelem után a tűzoltók mentették meg. Vízóraaknába esett egy ló Bácsszőlősön is tavaly - az állat önerejéből nem tudott kiszabadulni az aknából, így a helyszínre riasztott tűzoltók hevedereket rögzítettek rá és kiemelték.

Tűzoltók mentettek ki egy medencébe esett lovat Floridában is tavaly.