Vágólapra másolva!
A spanyol, sőt, a világfutball egyik legnagyobb érdeklődéssel várt derbije a Real Madrid-Barcelona örökrangadó. Idén november 4-én csap össze a Bernabéu-stadionban a két szupercsapat, ám a csúcstalálkozóról biztos, hogy hiányozni fog két főszereplő: Rivaldo, a Barcelona és Roberto Carlos, a Madrid brazil sztárja. Az ok: mindkettejükre igényt tart Luis Felipe Scolari, a brazil válogatott szakvezetője a Bolívia, illetve Venezuela elleni, november 7-én, illetve 14-én esedékes világbajnoki selejtezőkön.

Kettejükön kívül egy harmadik "spanyolra", Denílsonra, a Betis balszélsőjére is számít a kapitány. "Senki sem kap felmentést! Brazília sohasem esett ki világbajnoki selejtezőn, most sem eshet meg ez a szégyen, ezért mindenkire szükségem van" - mondta Scolari. A szakember egyébként - példátlan módon - öt csatárt hívott meg a 13, külföldről hazarendelt sztár között. A további kilenc kerettagot október 31-én, jövő szerdán jelöli ki Scolari.

Ronaldo nem szerepel a behívottak között. "Ronaldo még nincs kirobbanó erőben, márpedig erre szükség lesz La Pazban, Bolívia ellen, 3650 méter magasban" - indokolt Scolari.

Joan Gaspart, a Barcelona elnöke sztoikus nyugalommal fogadta a hírt, hogy csapata kiemelkedő képességű csillaga, Rivaldo nem lehet ott az örökrangadón: "Ennek a ténynek nem szabad hatással lennie a többiek játékára. Szerencsére elég bő a játékoskeretünk ahhoz, hogy kiheverjünk ilyen csapásokat."

Scolari külföldi jelöltjei:
Hátvédek: Cafú (Roma), Roberto Carlos (Real Madrid), Serginho (Milan), Lucio (Bayer Leverkusen), Edmílson (Lyon), Roque Júnior (Milan).
Középpályások: Emerson (Roma), Zé Roberto (Bayer Leverkusen).
Csatárok: Ronaldinho Gaúcho (París Saint Germain), Marcelinho Paraíba (Hertha), Rivaldo (Barcelona), Elber (Bayern München), Denílson (Betis).

Ch. Gáll András

Korábban: