Vágólapra másolva!
A Bayern München együttese tele van jobbnál jobb támadókkal, Ottmar Hitzfeldnek tehát van miből válogatnia, amikor összeállítja csatársorát. A brazil Paulo Sergiót például az utóbbi időben inkább a középpálya bal oldalán veszi számításba, és a futballista igyekszik is meghálálni a bizalmat, hiszen a bajorok legutóbbi két BL-meccsén eredményes tudott lenni.

Fotó:Reuters
A brazil a legutóbbi két BL-meccsén is betalált

A fekete-fehérekkel 1990-ben bajnoki címet nyert, és hamarosan a válogatottban is bemutatkozhatott, Debütálása a selecaóban 1991. december 18-án esett meg, a csehszlovákok ellen.

Az ezt követő négy válogatott meccsen játszott, és a következő év áprilisában a finnek ellen megszerezte első válogatottbeli gólját is. Minden brazil labdarúgó nagy álma, az Európába való szerződés. Sergiónak 1993 nyarán sikerült ez, amikor a német első osztályban szereplő Bayer Leverkusen szerződtette.

Első Bundesliga-szezonja fantasztikusan sikerült, hiszen tizenhét gólt szerzett, és ezzel második lett a góllövőlistán. A válogatottba is visszakerült, és tagja volt az 1994-es világbajnokságon részt vett keretnek. Sőt, két találkozón, Kamerun és Svédország ellen pályára is lépett csereként, vagyis világbajnoknak mondhatja magát.

A Leverkusenben két rosszabb szezon következett a számára, előbb, kilenc, majd csak négy gólig jutott. A válogatottból is kikerült Zagallo alatt, és már nem is tudta visszaküzdeni magát a legjobbak közé.

Klubjában aztán visszanyerte régi formáját, hiszen az 1996-97-es bajnokságban megint tizenhét gólt szerzett. Ekkor igazolta le őt az AS Roma, ahol hamar sikerült beilleszkednie, ami persze érthető is volt, hiszen a csapatban rajta kívül Cafú, Aldair és Vagner személyében három honfitársa szerepelt.

Első gólját a fővárosi csapat színeiben csak a kilencedik fordulóban szerezte a Vicenza ellen, de aztán beindult a gólgyártás, és az idényt végül tizenkét találattal fejezte be, és ezt a teljesítményét a következő szezonban is megismételte.

1999 nyarán visszatért Németországba, hiszen a Bayern München vette meg 15 millió márkáért, és első müncheni idényben kiválóan futballozott, 13-szor volt eredményes. A legutóbbi idényben azonban rosszabbul ment neki a játék, csak öt gólra volt képes, és kezdett kiszorulni a csapatból. Most megint jól futballozik, ám a bajnokság végén valószínűleg otthagyja a klubot, mivel lejár a szerződése.

Korábban:

A nap játékosa: Fredrik Ljungberg (Arsenal FC)