Vágólapra másolva!
A ciprusi négyes tornán a magyar válogatott a harmadik helyért, Svájc ellen lejátszott mérkőzésén 2-1-es vereséget szenvedett. A 93. percben a magyar csapat, közelebbről Gyepes Gábor szabályosnak tűnő gólját a játékvezető nem adta meg.

Gellei Imre a keddi mérkőzés után úgy döntött, hogy Halmosi, Bárányos és Gyepes után újabb újoncot avat: Korolovszky Gábor, az újpestiek hátvédje első alkalommal jutott szóhoz a nemzeti tizenegyben. A svájciak nagyon csalódottak voltak a keddi, Ciprus ellen elszenvedett vereség miatt: az 1-1-es 90 percet követően a hosszabbításban sem született gól, végül a házigazda ciprusiak nyerték a derbit büntetőkkel.

Mindjárt a harmadik percben egy kimaradt magyar helyzetet láthatott a csekély számú közönség: Bodnár indítása után Lisztes adott középre, a magyar csapatkapitány továbbítását a svájciak kapusa kaparintotta meg Füzi elől. Ezután előbb N'Kufo kapott sárgát kezezésért, majd Gyepes is "besárgult" - H. Yakin lökése miatt. A félidő derekán Sesa két helyzetet is kihagyott: előbb a kapufa mellé lőtt, majd Babos védte a lövését, néhány perc múltán pedig újra a magyar kapus remekelt N'Kufo fejesénél. A félidő utolsó magyar lehetősége Bodnártól indult: a Dinamo Kijev jobbhátvédje negyvenméteres passzal szöktette Waltnert, aki levette a labdát, majd Müllertől szorongatva elesett.

A második félidőben mindkét csapat több cserét is végrehajtott, s ez a svájciak játékát pezsdítette föl. A Csehország ellen debütáló Bárányos a pálya közepén elvesztette a labdát, amely Magninhoz került, a svájci védő pedig kicselezett további két magyart, s tizennégy méterről a jobb sarokba lőtt (0-1). Nem sokkal a középkezdés után Bárányos elhibázott egy ziccert, s az ellentámadásból újabb "vendéggól" született, N'Kufo beadását H. Yakin fejelte Babos kapujába (0-2). A magyar csapatban volt még annyi "spiritusz", hogy javítani tudjon az eredményen, bár a gólunk "érdekes" körülmények között esett: a Böőr buktatásáért megítélt szabadrúgást Bárányos jobbról, az alapvonaltól huszonöt méterre az ötös túlsó sarkára emelte, ahol Győri fejelte vissza középre a labdát pont Gyepes fejére, aki négy méterről a rosszul kifutó Zuberbühler által üresen hagyott kapura fejelte a labdát, amelyet Murat Yakin kétségbeesetten kivágott ugyan, de a partjelző véleménye szerint a labda már a gólvonalon túl volt (1-2). S ekkor még nem volt vége: a magyar csapat legjobbja, Gyepes a szintén újonc, csereként beállt Gera beadása után szabályosnak látszó gólt lőtt, amit a játékvezető nem adott meg, így elmaradt a döntetlen, s ezzel együtt a hosszabbítás is.

A magyar válogatott vereségével a ciprusi torna utolsó helyén végzett. A nicosiai fináléban 18 órától a házigazdák Csehországgal találkoznak.

Gellei Imre: "Jól kezdtünk, az első húsz percben mi irányítottuk a játékot. A folytatás kiegyenlített küzdelmet hozott, a második félidőben öt perc alatt két gólt kaptunk, mert a svájciaknak jobban sikerültek a cseréik, mint nekünk. A hajrában mindent megtettünk az egyenlítésért, de a játékvezető az utolsó percben érvénytelenítette a gólunkat."

Ciprusi torna, a 3. helyért:
Svájc - Magyarország 2-1 (0-0)
Limasszol, 100 néző
vezette: Szokratusz (ciprusi)
Svájc: Borer (Zuberbühler, 46.) - Zellweger (Mazzarelli, 46.), M. Yakin, Müller (Zwyssig, 55.), Berner - Sesa (Di Jorio, 78.), Wicky, Vogel (Celestini, 58.), Magnin - H. Yakin, N'Kufo (Cabanas, 64.)
Magyarország: Babos - Bodnár, Korolovszky, Gyepes, Szamosi, Bárányos, Pető (Böőr, 46.), Lisztes (Győri 46.), Füzi (Gera 46.) Kenesei (Halmosi, 70.), Waltner (Tököli, 62.)
gól: Magnin (53.), H. Yakin (56.), illetve Gyepes (82.)
sárga lap: N'Kufo (12.), Mazzarelli (70.), M. Yakin (88.), illetve Gyepes (15.), Böőr (51.)

A tornát egyébként Csehország nyerte, miután a döntőben 4-3-ra legyőzte Ciprust.

A végeredmény:
1. Csehország
2. Ciprus
3. Svájc
4. Magyarország

Korábban:

Gellei szerint megérdemelten nyertek a csehek

Fórum:

Foci volt, foci lesz. És most?

Könyvajánlat:

Magyarország futballtörténelme