Vágólapra másolva!
Vasárnap kiderült, hogy a Barcelonában elért döntetlen mégiscsak sokat jelenthet a Real számára, hiszen az ott megszerzett egy ponttal a királyi gárda át tudta venni a vezetést a tabellán, mivel az eddigi listavezető Valencia nagy meglepetésre vereséget szenvedett a Rayo Vallecano otthonában. Mindez egyben azt jelenti, hogy ismét sűrűbb lett az élmezőny, hiszen a negyedik helyen álló Betisnek is csak három pont a lemaradása az élen állókkal szemben.

A Valencia egyértelműen esélyesnek számított a Rayo ellen, még akkor is, ha a kisebbik madridi együttes ebben a szezonban már többször megtréfálta az éllovasokat: hazai pályán a Barcelonát és a Deportivót is legyőzte, idegenben pedig pontot rabolt tőlük.

A találkozó első perceiben az otthon játszó gárda futballozott fölényben, és könnyedén vezetést szerezhetett volna, ám Canizares, na meg a szerencse megóvta a Valencia kapuját a góltól. Amikor pedig Miguel Angel Angulo (aki elméletben nem is játszhatott volna, hiszen a múlt héten kiállították, ám a Valenciának sikerült elérnie, hogy töröljék az eltiltását) a kapuba fejelte Salva beadását, úgy tűnt, hogy a papírformának megfelelően alakul a találkozó.

A félidő utolsó perceiben azonban megszületett az egyenlítő találata, mégpedig a Valencia szempontjából meglehetősen balszerencsés körülmények között: Míchel szöglete egy védő, Mauricio Pellegrino fejéről vágódott védhetetlenül a hálóba. A második félidő elején a vendégvédelem megint elaludt egy szögletnél, és Sergio Corino akadálytalanul fejelhetett a kapuba. Noha az utolsó 25 percet a Valencia Pablo Sanz kiállítása miatt emberelőnyben játszotta végig, nem tudott kiegyenlíteni, így a tabella első helyét át kellett adnia a jobb gólaránnyal rendelkezőm Real Madridnak.

Továbbra is tartja magát a Bajnokok Ligáját érő negyedik helyen az újonc Real Betis, amely ezúttal a kiesés ellen küzdő Zaragoza otthonában szerzett értékes pontot. A hazai gárda a horvát Mate Bilic találatával szerzett vezetést (a csatárnak ez volt az első találata a szezonban, amit rendkívül hevesen ünnepelt), ám a sevillai együttes a második játékrészben a fiatal Dani révén ki tudott egyenlíteni. A támadónak, aki az idényt a tartalékok között kezdte, és csak a sérülések miatt került fel az első csapathoz, ez már az ötödik találata volt a bajnokság folyamán.

Nem akármilyen mérkőzést játszott egymással az Alavés és az Athletic Bilbao, hiszen a baszk rangadó öt gólt és három kiállítást is hozott. A vitóriai együttes már hat alkalommal szenvedett vereséget hazai pályán, de most úgy tűnt, hogy övék lesz a három pont, hiszen negyedóra alatt kétgólos vezetéshez jutottak Jordi Cruyff két góljával. A félidő derekán azonban a játékvezető kiállította a hazaiak brazilját, Magnót, mondván, a csatár visszakönyökölt, majd a játékrész utolsó perceiben felgyorsultak az események: Tiko előbb szabadrúgásból szépített, majd egy másik pontrúgást követően Ismael Urzáiz kiegyenlített, végül pedig Rubén Navarro kapta meg a második sárga lapját. A második félidőben tehát az Alavés kilenc emberrel játszott, de a Bilbao csak egy vitatható bírói ítéletnek köszönhetően tudott nyerni: a játékvezető úgy ítélte meg, hogy Oscar Téllez szabálytalankodott a tizenhatoson belül, amiért kiállította az Alavés védőjét, és tizenegyest adott, amit Aitor Larrazabal értékesített is.

Primera División, 30. forduló:
Celta Vigo - Las Palmas 3-2 (2-0)
gól:
Catanha (21.), Mostovoi (37.), Karpin (77.), illetve Orlando (56.), Paqui (72.)

Alavés - Athletic Bilbao 2-3 (2-2)
gól:
Cruyff (4., 11.), illetve Tiko (43.), Urzaiz (44.), Larrazabal (75., 11-esből)

Real Sociedad - Espanyol 1-0 (1-0)
gól:
Kovacevic (18.)

Sevilla - Malaga 0-2 (0-0)
gól:
Dely Valdes (59., 76.)

Villarreal - Valladolid 2-2 (0-2)
gól:
Calleja (80.), Arruabarrena (86.), illetve Fernando (9.), Garcia (14.)

Zaragoza - Betis 1-1 (1-0)
gól:
Bilic (23.), illetve Dani (70.)

Tenerife - Mallorca 0-0

Rayo Vallecano - Valencia 2-1 (1-1)
gól:
Pellegrino (43., öngól), Sergio Corino (56.) illetve Angulo (24.)

Ajánlat:

A Primera División állása és mesterlövészei

Korábban:

Döntetlen a spanyol csúcsrangadón