Vágólapra másolva!
A német labdarúgó Bundesliga 27. fordulóját követően a Hertha az ötödik helyen várja a Nürnberg elleni berlini folytatást. Ez a helyezés jelenleg indulási jogot jelent az UEFA-kupában, ám valószínű, hogy Királyék nem elégednek meg az ötödik hellyel, hanem BL-helyre pályáznak. A Werder Bremen ellen Falko Götz a hatodik alkalommal ült a Hertha kispadján, s a csapat az ötödik győzelmét szerezte. Pontokban még kifejezőbb: a Hertha a lehetséges tizennyolcból tizenhat pontot szerzett meg. Dárdai Pál szerint Berlinben az együttes páratlan sorozata óta nagy a boldogság.

"Igazi hatpontos találkozót vívtunk, s szerintem megérdemelt a gólkülönbség is. Ezzel talán leszakítottuk magunkról a Brémát, pedig nem így indult a meccs. Kétszer is a gólvonalról szabadítottam fel, mondtam is Király Gabinak, védjen nyugodtan, mert nem ő az utolsó ember" - kezdte Dárdai.

- Szünetben is ilyen vicces volt a hangulat az öltözőben?
- Nem, de pánik sem volt. Lapaczinski és Marx oldalán voltak zavarok, Götz azt kérte, koncentráljunk jobban. Az volt a baj, hogy hiába "tolódtunk", mindenhonnan lekéstünk.

- Miként rendeződtek a sorok?
- A jobb oldalunk megszilárdult, s éppen Lapaczinski góljával megszereztük a vezetést.

- Szerepköre szerint sokszor kellett találkoznia Lisztessel. Kinek a sikerével végződtek ezek a párharcok?
- Elvileg sokszor kellett volna "összefutnunk", de mivel állandóan loholtam valaki után, elkerültük egymást. Kicsit mérges voltam, mert azt már megszoktam, hogy két embert kergetek, de hárommal már nehéz tartani a lépést. Lisztessel ritkán találkoztam. Egyszer igen, az olyan jó magyarosra sikeredett.

- Mit ért ez alatt?
- Még az első félidőben csúnyán összecsúsztunk, a meccs után mindkettőnk sípcsontján véres seb éktelenkedett. Nem a keménységgel volt a baj, hanem az, hogy Krisztián nem viselt sípcsontvédőt, s én sem szeretem, csak egy ifiknek valót szoktam inkább csak a rend kedvéért a sportszár alá tenni. Mondtuk egymásnak utána, ha valamelyikünk megsérült volna, itt mesélnék, hogy ezek olyan bolondok, hogy lerúgják egymást.

- A védekező középpályás szemével hogyan játszott Lisztes?
- Ha ő nem játszana, s rajta kívül Frings, Bode és Aílton, akkor a Werder elé gyengécske lenne.

- A csapatnak Götzcel remekül megy. Elképzelhető, hogy ő marad az edző vagy visszafordíthatatlan, hogy Stevens érkezik?
- Biztos, hogy a Schalke jelenlegi trénere lesz a mi edzőnk. Még itt sincs, de már ki is szúrt velünk. Időre kellett futni harminc métert, fotocellával mérték, meghajtottuk magunkat, a combomban még napokig izomlázat éreztem. Götz viszont nevetett, mondta, ezek az eredmények már nem neki kellenek.

- A jelenlegi állás szerint az UEFA-kupában indulhat a csapat. Ez nyugalmat ad?
- Igen. De én azt mondom, hogy a bajnokság végén, amikor a közvetlen ellenfeleinkkel játszunk, a mi kezünkben lehet a sorsunk. Egyszerű: ha nem vered meg őket, nem érdemled meg, hogy indulj a nemzetközi kupában.

Thury Gábor

Ajánlat:

Korábban: