Vágólapra másolva!
A németországi Farkasok az Intertotó-szereplésért küzdenek a Bundesligában, és ennek eléréséhez az argentin támadó, Diego Klimowicz a Mönchengladbach ellen újabb két góllal járult hozzá. A csatárt csak a télen szerződtették, de már nyolcszor volt eredményes az idény során, vagyis elmondható, a wolfsburgiak jó vásárt csináltak vele.

Az ukrán származású Klimowicz 1974. június 6-án látta meg a napvilágot Quilmes városában, első egyesülete az Instituto Córdoba volt. Az élvonalban tizenkilenc esztendősen mutatkozott be, és három idényt töltött el a csapatban, amikor Európában is felfigyeltek rá.

1996-ban a spanyol Rayo Vallecano vette meg, és első idényében 11 góllal segítette a madridi gárdát. A Rayo ennek ellenére kiesett a legjobbak közül, de Klimowicz maradt a csapatnál, és a Segunda Divisiónban három találattal járult hozzá ahhoz, hogy az együttes visszajusson. Ezt követően azonban már nem ment neki ilyen jól a játék, az 1998-99-es bajnokságban csak egy gólig jutott. Vissza is tért Argentínába, a Lanús csapatába, ahol viszont kiválóan futballozott: a következő két szezonban egyaránt 17-17 gólt szerzett.

A 2001-es aperturában is remekül ment neki a játék, hiszen nyolc alkalommal volt eredményes, és bár állítólag a két nagy argentin klub, a Boca Juniors és a River Plate is hívta, végül megint Európába szerződött, a Wolfsburghoz, amely 3,3 millió fontot adott érte. Klimowicz ötéves szerződést írt alá, és bár eleinte nem nagyon ment neki a játék, első gólja megszerzése után nagyon belelendült, és rövid idő alatt nyolcig jutott.

Ajánlat:

Gladbach - Wolfsburg 0-2; már negyedik a Hertha

Korábban:

Eusebio Sacristán Mena (Real Valladolid)