Vágólapra másolva!
Simon Tibor, a Sopron labdarúgócsapatának vezetőedzője kihívó, kötekedő magatartásával némileg maga is hozzájárult a vele történtekhez  vasárnap hajnalban - erről Jakab Géza dandártábornok, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese beszélt kedden sajtótájékoztatón, újságírói kérdésre válaszolva.

Simon Tibort, az FTC egykori labdarúgóját, a Sopron csapatának jelenlegi vezetőedzőjét vasárnap hajnalban bántalmazták egy II. kerületi, Lövőház utcai szórakozóhelyen. A sportoló azóta életveszélyes állapotban kórházban fekszik.

Jakab Géza hangsúlyozta, hogy az ügyben gyanúsítottként kezelt rendőr nem a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) dolgozója, hanem a készenléti rendőrség állományába tartozik.

Petőfi Attila, a BRFK életvédelmi osztályának vezetője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a szórakozóhely biztonsági szolgálatát alkalmilag foglalkoztatott, egymást például edzőteremből ismerő emberek látták el, akiknek éjszakánként 5-10 ezer forintot fizettek. A biztonsági embereknek azt lett volna a feladatuk, hogy a verekedőket szétválasszák, de ők a két összeszólalkozó asztaltársaság egyikének a pártjára álltak.

Közölte azt is, hogy a portaszolgálaton dolgozók között voltak még rendőrök, szintén a készenlétiektől. Esetleges érintettségükről a BRFK illetékese nem tudott beszámolni, mivel az ügyet az Fővárosi Ügyészség Nyomozó Hivatala vizsgálja.

Korábban:

Fórum:

Simon életveszélyes állapotban