Vágólapra másolva!
Angliában két együttes (a Manchester City és a West Bromwich Albion) egyenesen ágon bebiztosította a feljutását a legjobbak közé, további négy pedig osztályozón vehetett részt. Ez utóbbi négy gárdából már csak kettőnek van esélye a felkerülésre, a rájátszás elődöntői után a Norwich City és a Birmingham City maradt versenyben. Különösen előbbi továbbjutása jelentett meglepetést, mivel a Kanárik a sokkal esélyesebbnek tartott Wolverhampton Wanderersszel mérkőztek.

Az első találkozón a norwichiak 3-1-es győzelmet arattak, és így bizakodva várhatták a visszavágót, ahol a hazai gárda természetesen heves támadásokkal nyitott. Negyedóra elteltével a szezont még az élvonalbeli Blackburn Roversben kezdő Nathan Blake fejesét a vendégek kapusa csak hatalmas bravúrral tudta hárítani, de ezt követően a hazai rohamok alábbhagytak, a Farkasok nem tudtak újabb helyzeteket kidolgozni.

Az utolsó negyedórában aztán megint rákapcsolt a Wolverhampton, és fáradozásainak meg is volt az eredménye: a 77. percben Kevin Cooper távoli bombája védhetetlenül vágódott a felső sarokba. Egy újabb hazai találat a hosszabbítást jelentette volna (a kiírás szerint ugyanis az idegenben lőtt gólok nem számítanak duplán), és a Wolvesnak meg is volt a lehetősége az újabb gólszerzésre, ám Tony Butler fejese elkerülte a kaput. Ez egyben azt jelenti, hogy a Farkasoknak a legjobb esetben és legalább még egy évet kell várniuk arra, hogy pályára léphessenek a legjobbak között - a klub utoljára 1984-ben játszott az élvonalban. A Norwich ezzel szemben már csak egy mérkőzésnyire van a feljutáshoz, ami nem kis eredmény ahhoz képest, hogy tavaly csaknem kiesett a másodosztályból is, egy hónapppal ezelőtt pedig a kilencedik helyen szerénykedett a First Divisionban.

A Norwich ellenfele a fináléban a Birmingham City lesz, amely az első mérkőzésen a Milwall ellen elért 1-1-es döntetlen után a visszavágón 1-0-ra nyerni tudott idegenben. Pedig a hazai csapat a találkozó nagy részében sokkal aktívabb volt, ám gólt nem tudott szerezni, és úgy tűnt, marad a gól nélküli döntetlen, ami a hosszabbítást jelentette volna, ám a birminghameik trinidadi támadók, Stern John másként gondolta. A játékos a ráadás perceiben betalált, és ezzel az osztályozó döntőjébe lőtte együttesét. A Birmingham City az elmúlt három évben egyaránt a rájátszás elődöntőjében bukott el, és mindhárom alkalommal Trevor Francis volt az edzője. A szakvezetőt az idény közben menesztették, és utódja, az egykori manchesteri védő, Steve Bruce azonnal felülmúlta elődje teljesítményét.

Korábban:

A Kanárik legyőzték a Farkasokat