Vágólapra másolva!
A nemzetközi kupákban szereplő csapatok miatt háromnapos lesz a labdarúgó NB I hatodik fordulója: szombaton négy, míg vasárnap és hétfőn egy-egy találkozót rendeznek. A legnagyobb érdeklődés a második játéknap mérkőzését kíséri: a harmadik helyen álló MTK Hungária az ősi rivális, jelenleg listavezető Ferencvároshoz látogat.

Vasárnap a Ferencváros együttese az MTK-t fogadja, s a Várszegi-gárdák házirangadója már évtizedek óta a bajnokság egyik slágermérkőzésnek számít. A két együttes eddig 183-szor csapott össze. Tavaly a bajnoki rendszernek köszönhetően két alkalommal is megmérkőztek egymással a riválisok az Üllői úton, az alapszakaszban az MTK 3-1-re nyert, a rájátszásban, már Garami Józseffel, a Fradi 1-0-s sikert ért el. A zöldeknél Tököli és Leandro is kisebb sérüléssel bajlódik, de a helyzet nem lehet annyira komoly, hogy kihagyják a találkozót. Kapic sárga lapok miatt, Szili pedig kölcsönjátékos pozíciója miatt nem játszhat. Bemutatkozhat viszont a csapatban Bognár Zsolt is, akit hosszú huzavona után szerződtettek a Győrtől. Az MTK-ban Győri még sérült, de Molnár visszatérhet a kezdők közé.

A forduló másik érdekessége, hogy három csapatnál "két és fél" új tréner ül majd a kispadon: Békéscsabán Garamvölgyi Lajos, Kispesten pedig a "papíron" eddig is vezetőedző Gujdár Sándor és segítője, Ioan Patrascu irányítja a játékosokat. Sopronban egyedülálló a helyzet, hiszen a menesztett Bognár György szerződése értelmében szeptember elsejéig munkaviszonyban áll klubjával, így ő még ott lesz a kispadon - utódjával, a megbízott Farkas Józseffel együtt.

Csabán nehezíti a helyzetet, hogy ugyan Udvari eltiltása lejárt, de Hoffmann és Futaki mellett Bujáki is megsérült, a védő részleges izomszakadást szenvedett. A Videotonban sem rózsás a helyzet, hiszen a csapat még nyeretlen az idei bajnokságban, Várhidi Péter pedig nem győzi büntetni játékosait, egyelőre azonban ez sem használt. Bekő sérült.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20020824aborsodi.htmlA Borsodi Liga menetrendje és eredményei/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.html

A veretlen Győr a Debrecent fogadja, s lehet, hogy a vendégeknél most törik meg a jég, hiszen újra játékra jelentkezhet az eltiltását letöltő Bajzát Péter is. Szentes Lázár vezetőedző persze nem boldog túlzottan, hiszen kórháznyi sérültje van Balogh, Szatmári, Bernáth, Selymes, Szabó, Nenadics és Sándor Tamás személyében. Győrött Jovanovic leülte három sárgája után járó büntetését, Stark, Lakos és Nagy Tamás azonban még sérült. "A Loki a magyar mezőny leggyorsabb csapata, hiszen több átlagon felülien gyors labdarúgót igazoltak a nyáron. Nagyon gólerősek elöl, igaz, hátul is. Bízom benne, hogy fel tudjuk törni mi is a védekezésüket, s hazai környezetben újabb három pontot szerzünk. Ez azért is lenne jó, mert utána két hét szünet következik, amire jó lenne veretlenül, tizenhat ponttal vonulni"" - nyilatkozta a Kisalföldnek Tamási Zsolt, a Győr szakvezetője.

A Siófok önbizalommal telve várhatja a Fraditól pontot rabló Dunaferrt, a Kispest hazai környezetben bizonyíthat a még gyengébb Sopronnal szemben, míg az Újpest a gyengécske UEFA-mérkőzés után a Manchesterben szenvedő Zalaegerszeget látja vendégül.

A 6. forduló műsora
szombat:
Békéscsaba - Videoton 17.00
Győri ETO - Debrecen 19.00
Siófok - Dunaferr 19.30
Kispest-Honvéd - Sopron 19.30
vasárnap:
Ferencváros - MTK 20.45
hétfő:
Újpest - Zalaegerszeg 18.00