Vágólapra másolva!
Tovább folytatta remek sorozatát a Chievo az olasz Serie A-ban: a veronai együttes ezúttal 4-1-re győzött az Atalanta ellen. A Bologna egy góllal verte a Comót - a mérkőzés után lemondott Enrico Preziosi, a vendégegyüttes elnöke, aki úgy véli: csapata jogtalan tizenegyes miatt veszített. A kilencedik fordulóban egyébként több helyszínen is a büntetők "döntöttek": Mihajlovic (Lazio) és Baggio (Brescia) sorsdöntő helyzetben hibázott, a perugiai Zé Maria lába viszont nem remegett meg a Torino elleni hazai derbi (2-1) hajrájában. Pirlo szépítése kevésnek bizonyult a rangadón, a Juve 2-1-re verte a Milant.

A Lazio-Parma mérkőzésen Mihajlovic büntetőt hibázott a 25. percben, s bár tíz perccel később Liveranit kiállította a játékvezető, gól nem született a rangadón. A Brescia-Empoli összecsapáson 0-1-es állásnál Roberto Baggio a 85. percben kihagyott egy tizenegyest, ráadásul nem sokkal a vége előtt Filippinit kiállították, a vendégek pedig Di Natale révén kettőre növelték előnyüket.

A játékvezetők miatt lemondott Enrico Preziosi, a Como elnöke. A sportvezető szerint csapata jogtalan tizenegyes miatt veszített Bolognában: a 75. percben a volt válogatott Giuseppe Signori volt eredményes. Preziosi úgy vélte a lefújás után, hogy a gólszerző valójában Alfredo Trentalange játékvezető volt. "Az elmúlt napokban többször is kritizáltam az olasz bírókat amiatt, hogy a kiscsapatok kárára tévednek a nagyokkal szemben. Ez lett a válasz: ma szinte az összes ítélet a bolognaiaknak kedvezett, a büntető pedig nevetséges döntés következménye volt. Mindezért úgy érzem, jobb, ha távozom. Nem akarok többé tagja lenni ennek a furcsa világnak" - nyilatkozott az utolsó előtti helyen álló comóiak most már egykori elnöke.

Menetrend, eredmények/sport/focivilag/20020910serie.htmlA Serie A állása/sport/focivilag/20021109aserie.html

A Perugia szintén a hajrában lőtt büntetővel harcolta ki a győzelmet a Torino ellen, a Modena Regginában diadalmaskodott 1-0-ra. "Természetesen" a késő esti Juventus-Milan rangadón is volt tizenegyes, ám Pirlo 2-0-s Juve-vezetésnél belőtt szépítő gólja kevés volt az üdvösséghez. Mindez azt jelenti, hogy a Zebrák győzelmükkel feljöttek a második helyre az éllovas Inter mögé.

Serie A, 9. forduló:
Chievo - Atalanta 4-1 (1-1)
gól: Cossato (44., 82.), Francheschini (52.), Perrota (79.), illetve Sala (39.)
kiállítva: Doni (90., Atalanta)

Bologna - Como 1-0 (0-0)
gól: Signori (75., 11-esből)

Brescia - Empoli 0-2 (0-0)
gól: Busce (79.), Di Natale (89.)

Lazio - Parma 0-0
kiállítva: Liverani (35., Lazio)

Perugia - Torino 2-1 (1-0)
gól: Caracciolo (37.), Zé Maria (83., 11-esből), illetve Ferrante (77.)

Reggina - Modena 0-1 (0-0)
gól: Pasino (79.)

Juventus - Milan 2-1 (2-1)
gól:
Di Vaio (8.), Thuram (21.), illetve Pirlo (32., 11-esből)